carti cu mecanism

4 cărți cu mecanism interactiv care nu ne lasă să dormim noaptea

de / February 15th, 2018 / 944 vizualizari

Cărțile cu mecanism interactiv ne-au cucerit de-a dreptul! După ce am făcut cunoștință cu Ursuleț și l-am însoțit la joacă în parc și la fermă, nu se putea să nu aducem în colecția noastră și celelalte cărți speciale de la Editura Univers Eniclopedic Junior.

Avantaje:

  1. poveștile sunt scurte, ușor de reținut, și se bazează pe repetarea unor sintagme / propoziții
  2. paginile sunt din carton gros, pot fi molfăite (scuzați, citite) și de foarte micii cititori, dar și solicitate intens (mai ales prin acționarea mecanismelor surpriză) de cititorii toddleri sau preșcolari mici
  3. cărțile au dimensiuni reduse, astfel că pot fi ușor puse în geantă / ghiozdănel pentru a fi folosite în afara casei
  4. ilustrațiile sunt viu colorate, inocente, însă suficient de detaliate pentru a putea fi analizate independent de poveste

Dezavantaje:

  1. dau dependență
  2. ajungi să le citești de sute de ori, până ți se acrește, de cât de mult ajung copiii să le îndrăgească

Dar să vă prezint și cele patru cărți care nu ne mai lasă să dormim noaptea (nu că de primele s-ar fi săturat, dar le-am ascuns, că nu mai pot! Ursulețule, ursulețule, cu mingea să ne jucăm…):

Mi-e foame, spune ursuletul

Mi-e foame! spune Ursulețul

Credeați că am scăpat de ursuleț? O, nu! Nu am eu norocul ăsta! După ce m-a pus Nefârtatul să citesc pe voci replicile personajelor din carte, a devenit (tananana, neașteptat, nu?) preferata lui Greuceanu. Poate și pentru că și el e un mare gurmand, exact ca micuțul ursuleț, și noi mereu îl îndepărtăm de la bucate, ca personajele din poveste. Știți de câte ori spune ursulețul din poveste « Mi-e foame!»? nici nu mai contează, că eu am ajuns să am halucinații auditive cu replica asta! (cartea pe Libris, aici >>)

Ieși afară, Șoricelule!

Ieși afară, Șoricelule!

Nu știu voi ce experiențe aveți cu șoriceii din natură, dar ai noștri (pe care nu îi creștem de bună voie, să fie clar!) au cam luat proporții și au depășit dimensiunile pisicii din curte (care, apropo, nu e a noastră nici ea!). Așa că singurii ce se încumetă să caute prin unghere ascunse sunt câinii, două namile sperioase. Cioc-cioc! Eşti acolo? Ieşi afară, Şoricelule! Seamănă bine cu povestea noastră de zi cu zi, doar că în postura găsitorului se află o pisicuță simpatică! (cartea pe Libris, aici >>)

Cine a facut caca?

Cine a făcut caca?

– Vai de mine! miaună Pisi. Cineva a avut un mic accident! Despre cine este vorba? Well, Greuceanu meu răspunde mereu că n-a fost el! Partea proastă e că acum a devenit tare curios de orice caca întâlnim în drumul nostru. Dacă vedeți o mamă îngrozită și un puști cu ochi albaștri mari scormonind excremente, puteți să ne salutați, poate reușiți să îi distrageți atenția. (cartea pe Libris, aici>>)

Hai, zboară, Vrăbiuțo!

Hai, zboară, Vrăbiuțo!

Oriunde se aşază Cipi, cineva îi spune „Hai, zboară, Vrăbiuţo!”. Iar pe Greuceanu asta l-a întristat tare, dar a fost o idee excelentă să pornim o discuție despre prietenie și respingere. Dar povestea are un final fericit: fiecare își are locul lui, unde se simte liniștit și relaxat. (cartea pe Libris, aici >>)

Așadar, dacă disperarea din spatele literelor de mai sus nu v-a convins că aceste cărți sunt o resursă minunată pentru joaca celor mici (și o sursă minunată de câteva zeci de minute de liniște pentru părinți!), dați fuga la prima librărie ce vă iese în față și puneți cartea în mâna micilor cititori. Vă veți convinge singuri că am dreptate.

Comandă cărțile pe Libris, aici, și pe situl editurii Univers Enciclopedic Junior, aici>>

 SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare