carti cu mecanisme mobile

Au revenit la modă cărțile cu mecanisme mobile. Descoperiți 2 astfel de cărticele!

de / December 22nd, 2017 / 502 vizualizari

Acum 1000 de ani, când eram și eu copil la bunici, erau la mare modă cărțile cu mecanisme. Le primeam pe ascuns de peste graniță, le prețuiam ca pe o adevărată comoară, chiar dacă nu înțelegeam un rând din ce scria în ele (nu era nici o tragedie, doar așa era și cu desenele animate de pe Cartoon Network și uite cum generația noastră știe limba engleză – de baltă, e drept, dar știe!). Îmi amintesc și acum de o cărticică cu un lup ce voia să atace o turmă de oi și își trăgea deasupra o blană de oaie ca să se deghizeze, și aveam doar câțiva ani!

În ultimii ani aceste cărticele au dispărut de pe piață. Lumea a uitat de ele, ale noastre, inevitabil, s-au distrus (principul «dar din dar se face Rai» funcționa pe atunci de minune, așa am pierdut poate sute de cărți și jucării!). Dar cum orice modă revine în vigoare cam o dată la 20 de ani (atenție mare, e general valabil, vă mai amintiți hainele anilor ´90? sunt doar după colț), cărțile cartonate cu mecanisme interactive au reapărut pe piață și sunt mai faine ca oricând.

Două astfel de cărticele au ajuns în biblioteca lui Greuceanu și au făcut ravagii. În sensul bun. A trebuit să le luăm peste tot cu noi, ambele sau pe rând: în parc sau la medic, în concediu sau la somn. Și au rezistat cu stoicism, căci sunt ușor de manevrat și foarte rezistente, fiind cartonate. Dar și pe mine m-au cucerit definitiv, deoarece mi-au oferit oportunitatea de a-mi auzi și eu gândurile câteva minute liniștită, fii-miu fiind foarte acaparat de paginile atractive, colorate și de puținul text, scurt și la obiect.

Cele două cărticele fac parte din colecția editurii Univers Enciclopedic Junior și se adresează micuților cu vârste între 1 – 3 ani. Dar nu vă lăsați păcăliți de această catalogare, la cei 3(0) de ani ai mei m-am bucurat la fel de mult de joacă precum al meu pitic (și cred că puțin și mai gălăgios, dar asta e altă poveste)!

Ursulețul merge la joacă în parc de Benji Davies

Este o zi însorită, așa că Ursulețul merge să se joace în parc împreună cu prietenul lui, Iepurașul. Cu ajutorul mecanismelor, copiii îi pot ajuta să se dea în leagăn, să joace fotbal și să meargă pe bicicletă. Povestioara și activitățile îi învață pe cei mici despre prietenie și socializare!

Ursulețul merge în vizită la fermă de Benji Davies

Ursulețul merge în vizită la fermă. Copiii îl pot ajuta să numere rațele, să dea de mâncare la purceluși și să caute ouăle din cotețul găinilor. Textul și desenele sugestive le prezintă pe foarte scurt celor mici viața la fermă.

Nu știu cum să vă spun, dar abia aștept să descopăr și alte cărticele din această colecție. Și sunt convinsă că nu sunt singura, numai trimițând filmarea de mai sus cuiva, ca să mă laud, am adus bucurie încă unui copilaș care o va primi cadou.

 

Comandă cărțile pe Elefant, aici, pe Libris, aici, și pe Cartepedia, aici>>

 SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Postul urmator

15 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare