Cartea lunii septembrie: O fată din bucăți

de / September 1st, 2017 / 448 vizualizari

O fata din bucatiÎți mai aduci aminte de prima zi de liceu? Pentru unii dintre voi va fi mai dificil să extragă din cufărul cu amintiri fix acea zi. Așa mi se întâmplă mie, acum. Amintirea este acolo, dar e ștearsă, ca o fotografie alb-negru de demult. Pentru alții, amintirea acelei zi e proaspătă sau poate că nici nu s-a întâmplat. Ce vreau să spun aici e că, indiferent care vă este vârsta, luna aceasta ne vom întâlni cu toții într-un punct comun: anii de liceu (care au fost sau care vor fi).

Tema pe care v-am propus-o pentru septembrie este legată de “cărți Teen Lit/Young Fiction care să surprindă scene din viața de liceu“. Dintre propunerile intrate la vot, cea care a stat în topul prefeințelor voastre este departe de a fi o carte reprezentativă pentru liceenii de azi (sper asta din toată inima!), dar vine ca o atenționare pentru adolescenți, pentru alegerile pe care ei le fac. Astfel, cartea lunii septembrie este O fată din bucăți scrisă de Kathleen Glasgow.

Despre carte:

Charlotte Davis este făcută bucăți. La doar 17 ani, a pierdut mai mult decât au pierdut alții în toată viața lor, dar a învățat să uite. Cioburile dintr-un borcan spart fac tăieturi adânci, iar durerea fizică anihilează suferința sufletească până când nu mai rămâne decât liniște. Nu trebuie să se mai gândească nici la tatăl ei, nici la râul în care a pierit acesta. Nu mai este nevoie să-și amintească de prietena ei, care a dispărut pentru totdeauna. Nu-i mai vine în minte mama ei, care nu mai are ce să-i ofere.

Cu fiecare cicatrice nouă, inima lui Charlie devine tot mai puternică, dar doare în continuare. Doare îndeajuns de tare cât să nu-i mai pese de nimic, ceea ce este necesar câteodată, ca să poți ieși din întuneric.

Atunci când am citit cartea aceasta, mi-am dorit, pagină cu pagină, să fie doar ficțiune. Să fie un semnal de alarmă, un exemplu de așa nu. Și mi-am dorit ca această carte să ajungă la cei care au nevoie de ea, cei care au senzația că lumea s-a sfârșit, că lumea e împotriva lor, știți voi, la adolescenți (și nu numai!). Pentru cei mai mulți dintre noi, e o perioadă cumplită și numai vorbind cu cei din jur, citind poveștile altora, având suportul familiei și prietenilor, orice situație poate fi depășită. Poate că nu este o carte despre fericire, dar a primit voturile cititorilor și, cu siguranță, ne va ajuta să vedem tot ce avem bun și frumos în jurul nostru. Însă, vă pot garanta că O fată din bucăți este o carte a începuturilor. Și e început de toamnă, nu-i așa?

Voi ați citit cartea? Aveți de gând să o citiți? Vă aștept impresiile mai jos, în zona de comentarii. Aș vrea să știu ce impact a avut asupra voastră, dacă ați întâlnit sau ați auzit de astfel de cazuri (sper că nu!!!).

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea O fată din bucăți, o puteți comanda de pe Libris.ro aici, pe Elefant.ro aici sau pe Cartepedia, aici, și vă așteptăm la povești!

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare