Regina deșertului. O femeie în Arabia

Cartea lunii noiembrie: Regina deșertului. O femeie în Arabia

de / November 4th, 2019 / 190 vizualizari

Noiembrie a venit peste noi rece și întunecat. Acum, când scriu aceste rânduri, e luminos. Soarele stă agățat pe cer și aburi de nori par a anunța venirea primăverii. Cu cerul acesta în față și cu o cafea alături, mă gândesc la trecut. Mă gândesc la primele zile de școală, la Revoluția din ’89 (da, aveam 7 ani atunci), la primele zile de liceu, la orele plictisitoare de istorie, geografie și chimie, la anii de facultate, la primul job, la felul în care au intrat cărțile în viața mea, la cel de-al doilea job, la primele zile în care The Club of Serial Readers a prins viață, aici în online. Au trecut mai bine de 10 ani de atunci și multe genuri de cărți mi-au trecut prin mâini. Dacă în anii de școală nu îmi plăcea deloc istoria, acum sunt atrasă într-un mod ciudat de filmele istorice. Sunt cărți din domeniul istoriei pe care le am pe lista de lecturi viitoare (O scurtă istorie a românilor povestită celor tineri, de Neagu Djuvara, și Sapiens. Scurtă istorie a omenirii, de Yuval Noah Harari se află deja pe noptieră și își așteaptă rândul), cărți care nu mă gândeam vreodată că-mi vor stârni curiozitatea. Am renunțat de mult să mai spun „niciodată nu voi citi…”. Dacă nu mă atrage acum un subiect nu înseamnă că peste un timp nu mi se va aprinde un beculeț. Cred că asta face parte din procesul nostru de dezvoltare. Creștem, ne maturizăm, citim una, citim alta, ajungem să citim mai mult pentru a ști mai mult.

Istoria. Îi admir pe cei pasionați de această zonă, ba chiar, atunci când am ocazia, îi ascult fascinată. De la astfel de persoane am aflat de cărțile de mai sus, datorită lor vreau să știu mai mult. Apoi, tot datorită unui pasionat de istorie am ajuns la tema de această lună, am primit propunerile voastre (vezi aici care au fost cele intrate la vot), și luna aceasta ne vom îndrepta atenția spre cărțile istorice. Cartea lunii este Regina deșertului. O femeie în Arabia scrisă de Gertrude Bell și Georgina Howell și pe care o vom numi mai departe cartea lunii noiembrie.

Despre carte:

Gertrude Bell, una dintre marile aventuriere ale secolului al XX-lea şi cea care a influențat decisiv politica britanică în Orientul Mijlociu în anii de după Primul Război Mondial, a întors spatele societăţii victoriene pentru a studia la Oxford şi a vedea lumea. Pasionată de călătorii și alpinism, de arheologie și limbi străine (a învățat turca, italiana, franceza, germana, araba şi persana), scriitoare, poetă, lingvistă şi spioană, ea şi-a dedicat viaţa promovării cauzei arabe şi a jucat un rol crucial în definirea hotarelor actuale din Orientul Mijlociu.

Despre carte a scris colega noastră, Oana Grecea (aici). Sunt tare curioasă dacă voi ați citit-o și cum vi s-a părut. Vă aștept impresiile mai jos, în zona de comentarii.

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Regina deșertului. O femeie în arabia o puteți comanda pe Libris, aici, pe Cartepedia, aici, sau pe Elefant, aici, și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.

Foto cover: Pexels.com

# # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare