Cartea lunii martie: Pulsar

Cartea lunii martie: Pulsar

de / March 2nd, 2020 / 199 vizualizari

Primăvara e aici! Luna martie este ca o poveste. Mereu la fel, mereu diferită. Serbăm primăvara an de an, primim sau oferim mărțișoare, ne bucurăm împreună de flori, de razele soarelui, de cerul senin. Știm la ce să ne așteptăm, dar fiecare primă zi din martie ne umple inimile de căldură, de parcă în această zi apăsăm butonul restart, ne încărcăm cu energie și suntem gata să cucerim lumea. O poveste scurtă, asta este martie, o poveste pe care o vom citi iar și iar fără a ne plictisi.

Despre proză scurtă este și tema pe care v-am propus-o pentru lecturile acestei luni: “volume de proză scurtă și povestiri, fie ele clasice, contemporane, românești sau de oriunde, semnate de autori premiați sau de scriitori debutanți”. Ne-am bucurat tare mult să primim propunerile voastre, pe unele le știam, pe altele le-am trecut pe lista de lecturi. Dintre ele, patru au intrat la vot (vedeți aici care), iar cartea care acum poartă titlul de cartea lunii martie este Pulsar de Liviu Surugiu.

Despre carte:

Textul are la bază articole științifice și declarații NASA, interviuri cu Ann Druyan, Carl Sagan și Neil deGrasse Tyson. Replicile proprii personajelor au fost marcate ca text autentic (T.a.). Toate datele tehnice, locațiile și aprecierile științifice sunt exacte.

Breathless! (Calin Tudor Zarojanu)

O lovitură de maestru, o proză scrisă nu atât pentru creier, cât pentru inimă. Asta înseamnă știința, asta e meserie de scriitor! (Michael Haulica)

Ați citit Pulsar? Dar alte cărți semnate de Liviu Surugiu? Eu mă laud că am în bibliotecă patru cărți ale autorului și am citit două dintre ele. Am numai laude la adresa povestirilor citite până acum și este unul dintre autorii români pe care îi recomand ori de câte ori am ocazia. Dacă acum ați auzit pe Liviu Surugiu și vă bate gândul să citiți puțin SF sau proză scurtă, să începeți cu Pulsar. În general, recomand volume de proză scurtă în felul acesta: sigur veți găsi o povestire care să vă placă. De data asta vă spun că fiecare povestire din Pulsar este wow – sunt scrise impecabil, vă veți pierde în alte lumi, vă veți pune întrebări, vă veți întoarce în timp și veți păși printre stele. O să vă placă, pe cuvânt de cititor în serie!

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Dacă nu aveți cartea Pulsar o puteți comanda pe Elefant, aici, sau pe Libris, aici, și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare