Cum sa opresti timpul - cartea lunii

Cartea lunii Mai: Cum să oprești timpul

de / May 1st, 2018 / 361 vizualizari

Unde te vezi peste cinci ani, m-a întrebat cineva în urmă cu mulți ani. I-am zâmbit și i-am spus că oriunde aș fi voi avea o carte la mine. Pe atunci nu știam că voi avea un job în lumea cărților, că la scurt timp aveam să lucrez într-o librărie (fie ea și online). Timpul a trecut, am schimbat câteva locuri de muncă, am cunoscut oameni, am văzut locuri, dar un lucru a rămas constant în povestea asta, iubirea pentru cărți. Cu 9 ani în urmă, habar nu aveam că o simplă discuție la cafea va avea ca rezultat o comunitate. Ba chiar ne-am întrebat atunci dacă vor fi cititori interesați să ni se alăture și răspunsul a venit singur, dacă vor fi, bine, dacă nu, vom avea un club al nostru: clubul celor două dependente de citit (Miss Valery a spus asta). Dar nu ne-ați lăsat singure și vă mulțumim. Vă mulțumim vouă, celor care ne citiți, și vă mulțumim vouă, celor care scrieți alături de noi!

Luna aceasta serbăm 9 ani de citit în serie și, în loc de la mulți ani, vă invit să ne spuneți de când citiți (în serie). Când ați descoperit că cititul vă aduce bucurie?

Tema acestei luni este despre cărțile “cele mai”: Cele mai intense, cele mai iubite, cele pe care le așteptăm ca și când, cele de care nu ne mai săturăm, cele pe care nu le mai uităm. În urma propunerilor voastre, patru titluri au intrat la vot luna trecută (vezi aici care au fost). Cartea care a primit cele mai multe voturi este Cum să oprești timpul scrisă de Matt Haig – aceasta este cartea lunii mai.

Despre carte:

Tom Hazard are un secret periculos. Poate că arată ca un bărbat de 41 de ani, dar din cauza unei boli extrem de rare, trăiește de câteva secole. Din Anglia elisabetană până la Parisul din epoca jazz-ului, de la New York și până la insulele din Oceanul Pacific, Tom a văzut destule și acum nu-și dorește decât o viață normală.

Fiindcă trebuie să își schimbe mereu identitatea că să rămână în viață, acum are acoperirea perfectă: este profesor de istorie la o școală din Londra. Aici îi poate învăța pe copii despre războaie și vânători de vrăjitoare de parcă nu le-ar fi fost martor. Poate încerca să îmblânzească trecutul, care îl ajunge tot mai repede din urmă. Singurul lucru pe care nu trebuie să-l facă e să se îndrăgostească.

Nu știu dacă vreau să aflu cum se oprește timpul, deși mi-ar plăcea asta în câteva situații, dar sigur vreau să aflu mai multe detalii despre cartea lui Matt Haig. Vă aștept impresiile mai jos, în zona de comentarii. Ați citit-o? Ați vrea să o citiți? Nu uitați să ne spuneți de când ați descoperit lumea minunată a cărților.

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like&share.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Cum să oprești timpul, o puteți comanda de pe
Libris.ro aici, pe Elefant.ro aici sau pe Cartepedia, aici, și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

4 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare