in cautarea unui destin

Cartea lunii februarie: În căutarea unui destin

de / February 2nd, 2018 / 395 vizualizari

Citesc variat, citesc cu mare plăcere chicklit, thirller, fantasy, SF, roman polițist sau de aventuri… citesc după cum mi-e starea de spirit, în funcție de recomandări, dar mai ales de cartea care îmi pică în mână într-un anumit moment. Unele cărți îmi dau impresia că se vor citite, că își aleg momentul în care să-mi apară în față. Cred că știți despre ce vorbesc. Și, printre zecile de cărți care-mi trec prin mâini, este și acea carte care mă face să oftez. Nu îmi aduc aminte să fi fost vreun an în care să nu fiu cucerită de o nouă poveste de dragoste. Am plâns, am râs alături de personaje, m-am îndrăgostit și am plâns iar – de bucuria de a fi trăit o nouă iubire. De mulți ani dedicăm luna februarie cărților acestora cu povești dantelate, cărți ale căror pagini sunt stropite cu parfum delicat de zambile, și ne bucurăm să (re)descoperim că suntem mulți iubitori ai genului. De fapt, suntem multe, dar apreciem orice impresie și recomandare a dragilor noștri cititori. Apropo de asta, una dintre cele mai frumoase cărți de dragoste pe care am citit-o, Adam și Eva de Liviu Rebreanu, mi-a fost recomandată de un el.

Să revenim la olie noastre! Tema propusă pentru acest februarie, “Cititori de romane de dragoste, uniți-vă și asaltați-ne cu propuneri!” ne-a adus o serie de recomandări una și una. Dintre cărțile intrate la vot, cartea îndrăgitei Jojo Moyes a stat în topul preferințelor și a câștigat detașat cursa pentru cea mai apreciată carte. Astfel, cartea lunii februarie este În căutarea unui destin.

Despre carte:

Australia, 1946. Șase sute cincizeci de mirese pleacă în Anglia pentru a-i întâlni pe bărbații cu care s-au căsătorit în timpul războiului. Dar în locul vasului de croazieră luxos la care se așteptau, se trezesc la bordul unui portavion, alături de o mie de bărbați. Pe punțile arse de soare, vechile iubiri și promisiunile trecute devin amintiri îndepărtate, iar tensiunea ajunge la limită, pe măsură ce miresele și soții lor revin asupra hotărârilor luate. Iar pentru una dintre mirese, Frances Mackenzie, devine curând clar că uneori călătoria este mai importantă decât destinația.

Câți dintre voi ați citit Înainte să te cunosc? Sau poate că întrebarea corectă ar fi: cine nu a citit Înainte să te cunosc? Puțin sunt cei care nu știu povestea lui Will, minunata și sfâșietoarea poveste scrisă de Jojo Moyes. Nu am citit cartea acestei luni, dar având ca reper prima carte a autoarei, sunt sigură că și În căutarea unui destin mă va prinde în mrejele sale. Dacă ați citit cartea, vă invit să ne lăsați impresiile voastre în zona de comentarii. Cum vi s-a părut? Este la fel de tristă precum cea menționată mai sus? (Eu sper că nu!) Orice detaliu care ne va convinge să punem repejor mâna pe ea este binevenit.

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like&share.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea În căutarea unui destin, o puteți comanda de pe Libris.ro aici, pe Elefant.ro aici sau pe Cartepedia, aici, și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

Foto: pexels.com

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare