Cartea lunii februarie: La cinci pași de tine

Cartea lunii februarie: La cinci pași de tine

de / February 3rd, 2020 / 520 vizualizari

Nu am ieșit din casă de mai bine de o săptămână. Pe atunci era frig și mirosea a iarnă. Gândurile îmi erau încă agățate printre amintiri de sărbătoare, printre sarmale, cozonaci și darurile moșului. Odată cu răceala mea s-a topit ianuarie, deși, spre fericirea unora și tristețea celor mai mulți, nu ne-a fericit cu zăpadă – nici măcar o amărâtă de zi. Acum, când scriu aceste rânduri, un soare de martie își întinde brațele peste cartier. Unde e februarie, îmi vine să strig de la balcon. Unde?

Ca să nu avem vreun dubiu, vă aducem aminte că tema lunii februarie a fost mereu legată de iubire, de inimioare și declarații, de scrisori de dragoste, de titluri siropoase și o dantelărie de cuvinte cu care să ne delectăm o lună întreagă (oficial, că neoficial ne delectăm noi cât vrem și cât putem). Da, în ciuda soarelui înșelător de afară, este februarie.

Deși tema se tot repetă, nu am dus niciodată lipsă de recomandări. De data aceasta, dintre propunerile pe care ni le-ați trimis (vedeți aici care au intrat la vot), cartea care a primit cele mai multe voturi din partea voastră și poartă titlul de cartea lunii februarie este La cinci pași de tine de Rachael Lippincott, Mikki Daughtry și Tobias Iaconis.

Despre carte:

Oare poți iubi pe cineva pe care nu-l poți atinge niciodată?

Stella Grant simte nevoia să-și planifice viața pas cu pas – poate pentru că plămânii ei bolnavi, pe care nu-i poate controla, i-o guvernează oricum, trimițând-o periodic în spital, încă din copilărie. În momentul de față, Stella trebuie să-și planifice foarte bine viața pentru a nu pierde locul pe lista beneficiarilor unui transplant de plămâni, care-i va asigura cinci ani de existență fără probleme. Pentru asta e obligată să stea în permanență la șase pași de oricine i-ar putea transmite o infecție pulmonară. Șase pași.

Fără excepții. Will Newman este exact persoana de care Stella trebuie să se ferească.

Lui Will nu-i pasă de reguli, de tratamente, nu-și respectă orarul de medicație și abia așteaptă să împlinească optsprezece ani ca să-și decidă singur soarta.

Vrea să plece să vadă lumea – nu doar spitalele ei.

Voi ați citit La cinci pași de tine? Filmul l-ați văzut? Mie mi-e teamă să mă apuc de ea (deși, trebuie să recunosc, nu am rezistat și am citit deja câteva pagini) din cauza subiectului nu tocmai ușor de digerat. Vă aștept impresiile mai jos, în zona de comentarii. Mi-ar plăcea să știu care v-a impresionat mai mult, cartea sau filmul.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Dacă nu aveți cartea La cinci pași de tine o puteți comanda pe Libris, aici, pe Cartepedia, aici, sau pe Elefant, aici, și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare