Elon Musk Biografie SR

Biografia lui Elon Musk – cea mai tare carte de dezvoltare personală

de / April 30th, 2019 / 3,257 vizualizari

Trăim într-o lume în plină schimbare. Când ne-am născut noi, calculatoarele erau niște roboți giganți, care ocupau un perete întreg în laboratoare de cercetare. Acum, fiecare mașină are zeci de calculatoare mici, integrate să conlucreze, în fiecare casă există cel puțin un calculator. Lumea se schimbă, rapid, iremediabil, iar noi asistăm la această schimbare. Activi sau pasivi, depinde de natura jobului nostru și de ambițiile proprii. Elon Musk schimbă activ lumea în care trăim. O schimbă definitiv. Ne schimbă așteptările, visurile, viitorul. Elon Musk este, cel mai probabil, unul din cei mai influenți și pragmatici oameni ai timpurilor noastre. El schimbă fața domeniului automotive și energiei pentru totdeauna. Visul lui este să ne ducă pe Marte, să colonizăm planeta. Este un om cu viziune, un inovator, un visător cu ochii deschiși.

Elon Reeve Musk este un inginer, inventator, antreprenor, investitor și programator canadiano-american, născut și crescut în Pretoria, Africa de Sud. A co-fondat Zip2 împreună cu fratele său, Kimbal Musk (1995), a înființat X.com (1999) – companie precursor al PayPal, a înființat SpaceX (2002) și a co-fondat Tesla Motors (2003). Este designerul conceptului de mijloc de transport de mare viteză Hyperloop (Hiperbucla), a cărui documente de design Musk le-a făcut publice în 2013. În prezent, este Director General și Director Tehnic al SpaceX, DG și Director Arhitect al Tesla Motors, Președintele CA al SolarCity. În anul 2018, Elon Musk a lansat mașina “Tesla Roadster” în spațiu cu ajutorul rachetei “Falcon Heavy”, pentru a o testa.

Fără dar și poate, Elon Musk este un excentric. Este un om obsedat de control și de propria viziune asupra omenirii. Asta reiese clar din biografia sa, scrisă exemplar de Ashlee Vance și publicată în limba română la Editura Publica.

Elon Musk biografie adulti

În această investigație dinamică, jurnalistul Ashlee Vance ne oferă o incursiune fără precendent în viața și cariera celui mai îndrăzneț om de afaceri din Silicon Valley. Autorul a obținut exclusivitatea publicării acestor informații de la Musk, de la familia și prietenii săi. Cartea prezintă în detaliu evoluția lui Musk, de la copilăria dificilă din Africa de Sud până la escaladarea celui mai înalt vârf al lumii afacerilor, o muncă sisifică pentru autor – peste 50 de ore de conversații cu Musk și aproape 300 de oameni intervievați pentru a putea spune poveștile tumultoase ale companiilor revoluționare ale lui Musk și pentru a-i face un portret complex omului care a transformat și a inovat industria americană, făcându-și în același timp și numeroși dușmani.

Nu spun că sunt obsedată de acest om, de spiritul lui, de capacitatea lui de a se detașa de lumea exterioară (trăim îmtr-o lume guvernată de political correctness, pe care el o ignoră cu succes) și de a ieși în evidență într-o perioadă în care nenumărate companii sunt interesate mai degrabă să câștige bani și mai puțin să-și asume unele riscuri în dezvoltarea unor tehnologii radicale, ci sunt fascinată de ambiția (nebunească) de a fi singurul om de afaceri cu suficient dinamism și viziune pentru a ataca – și revoluționa – trei industrii diferite în același timp. Elon Musk este o examinare strălucită și de impact a semnificațiilor pe care le are cariera lui pentru industria tehnologică, care trece în prezent prin schimbări dramatice, și ne oferă o viziune a ce ne poate aduce acest secol incredibil.

Fascinația mea vine și din faptul că jobul meu este în unul din cele trei domenii în care Musk activează: mașinile autonome. În momentul de față, sistemele de asistență ale șoferului pe care lucrez oferă o anumită independență mașinilor – sunt capabile să-și regleze viteza în funcție de vehiculul din față și să revină singure pe banda de deplasare în cazul în care șoferul nu reacționează, să frâneze în cazul în care detectează un obstacol și să țină cont de marcajele (indicatoare sau linii pe asfalt). La ceea ce visăm noi, dar mai ales Elon Musk, sunt mașinile ce se vor conduce singure – șoferul este doar un alt pasager.

Pentru oricine este interesat de tehnologie, de antreprenoriat sau de istoria celor care au ajuns în vârf, Elon Musk: Tesla, SpaceX și misiunea construirii unui viitor fantastic este o fereastră grozavă și unică în lumea poate celui mai important antreprenor al prezentului.

Din punctul meu de vedere, este mai tare decât orice carte de dezvoltare personală, pentru că nu dă sfaturi, ci arată efectiv “cauzele” care au dus la succesul acestui inovator. În istorie sunt puțini oameni care ar putea să egaleze entuziasmul și viziunea lui Musk – o combinație modernă de inventatori și antreprenori celebri ca Thomas Edison, Henry Ford și Steve Jobs.

Elon Musk biografie copii

Cartea, o poveste motivațională cu și despre succes, a fost adaptată și pentru tinerii cititori, ceea ce mi se pare remarcabil. Renunțând la pasajele despre viața excentrică de noapte, distracțiile uneori sub semnul întrebării și viața de familie greu încercată, în această versiune a biografiei Ashlee Vance se concentrează pe calitățile lui Elon Musk, pe principiile sale, pe evoluția sa.

Elon Musk biografii Publica

Cărți excelente și pline de inspirație, care ridică o întrebare cheie: trebuie să fii un pic nesăbuit pentru a fi bun? Musk pare mereu la limita nebuniei în două direcții: riscurile pe care le-a luat și modul în care își administrează companiile. Sunt puțini oameni în lumea non-fictivă pe care îi admir cu adevărat, dar cred că Musk ar putea în curând deveni eroul meu – dacă nu aș ști mai bine, uitându-mă la și ascultând toate declarațiile sale, aș putea zice că ecourile lumilor create de Asimov și Heinlein sunt scoase din pagină și aduse la viață. Nu mă credeți pe cuvânt, citiți cartea, recomandați copiilor volumul adaptat pentru ei. Nu se știe cine poate prelua conducerea lumii tehnologice în viitor!

Comandă cărțile semnate de Elon Musk
pe Elefant, aici, pe 
Libris, aici sau pe Cartepedia, aici>>

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # # #

Patricia Lidia

Inginer, femeie și mamă în viața reală, autor de texte pentru copii și jurnalist cultural neoficial în viața virtuală...

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare