voteaza cartea lunii

Noiembrie e despre diversitate. Votați cartea lunii!

de / October 3rd, 2018 / 251 vizualizari

Ce i-aș spune copilului meu dacă ar vedea doi oameni de același sex ținându-se de mână, pe stradă? Simplu, ce mi-au spus și ai mei când i-am întrebat, acum mulți ani, ce înseamnă homosexual. I-am auzit vorbind de Elton John și de Freddie Mercury că sunt homosexuali, dar că Elton a recunoscut primul (prin anii ’80). Oamenii aceia de la televizor erau altfel, erau cunoscuți de o lume întreagă și nu-mi aduc aminte să mă fi impresionat în vreun fel faptul că erau atrași de bărbați. Ăsta a fost răspunsul, “iubește un al bărbat”. Și viața a mers mai departe. Cu timpul, am aflat de alți și alți artiști că au anumite preferințe, am aflat că scriitori pe care îi îndrăgeam aveau relații cu persoane de același sex sau că au scris despre astfel de relații, încercând poate să arate lumii că, de fapt, e vorba de oameni, de respect, de toleranță.

Este un subiect sensibil – nu a fost o decizie tocmai ușoară să alegem tema diversității in această perioadă. Dar, cum a spus și Miss Valery (aici), avem încredere în voi, cititorii noștri, că ne veți fi alături pentru a discuta nu despre ce face vecinul după perdele, ci despre dreptul fiecăruia de a alege: ce carte să citească, ce film să vadă, ce animal de companie să adopte, dacă să facă sau nu copii, alături de cine să-și petreacă viața.

Este prima dată când abordăm această temă: “luna Noiembrie este dedicată acelor cărți care au în centru (sau în plan secundar) povești sau personaje LGBT. Adică lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali“, iar recomandările voastre nu au fost puține. Dintre ele, patru cărți au intrat la vot, iar cea care va primi cele mai multe voturi, va fi cartea lunii noiembrie.

Iată care sunt propunerile:

Simon și planul homo sapiens (Cu drag, Simon), Becky Albertalli
Daneza, David Ebershoff
Linia frumuseții, Alan Hollinghurst
Aristotel și Dante descoperă secretele universului, B.A. Saenz

Care dintre cele pentru titluri va primi cele mai multe voturi? Abia aștept să aflu! Am auzit de două dintre titluri că ar fi musai de citit, dar sper să citesc și impresiile voastre, să mă ajutați să aleg una dintre ele pentru a-i da votul meu. Da, noi vom vota luna aceasta! Votăm cartea lunii noiembrie. Votăm de acasă, din vârful patului, cu gândul la cărțile minunate care ne ajută să pășim liberi în lume, care ne ajută să-i înțelegem pe ceilalți, să fim puternici, să iubim mai mult și mai frumos.

Fiecare dintre voi poate vota o singură carte, o singură dată. Nu trebuie neapărat să o fi citit! Dacă vreți ca o anumită carte să primească cele mai multe voturi, invitați-vă și prietenii (cu like & share).

Cum votați? Simplu: intrați în club, vă logați în contul vostru și acordați votul uneia dintre cele patru cărți propuse.

Vreau să votez acum!

* Click pe titluri, mai sus, pentru a afla detalii despre cărți.
** Rămâneți alături de noi pentru a afla tema lunii DECEMBRIE!

# # # # # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul urmator

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

voteaza cartea lunii ianuarie 2021

Vot

Votează cartea lunii Ianuarie 2021

de / December 12th, 2020

A fost un an ciudat. A fost bun, a fost mai puțin bun. A fost un an al surprizelor, al dorului de familie și de prieteni, anul în care bucuriile au venit din lucrurile mărunte. Am ajuns, poate, să apreciem...

Citeste mai mult