unul dintre noi minte

Cartea lunii octombrie: Unul dintre noi minte

de / October 2nd, 2018 / 142 vizualizari

Ce culoare are luna octombrie pentru tine?
Dacă pe septembrie o văd în nuanțe de galben, octombrie trece spre portocaliu, apoi cărămiziu. Îmi aduc aminte de perioada liceului când iedera de pe clădire se transforma de la o zi la alta, pentru a prinde nuanțe absolut superbe toamna târziu. Portocaliu în multe culori, aș spune (am auzit într-o reclamă, parcă). De la nuanțele toamnei am venit cu ideea temei acestei luni: “Lăsați-vă inspirați de paleta coloristică a toamnei și propuneți-ne acele cărți cu coperți în ton cu anotimpul în discuție.” 

Propunerile au venit (vezi aici care au fost), iar cartea lunii ne va purta înapoi în perioada liceului. Iar dacă sunteți încă pe băncile școlii, vă rog să acordați puțină atenție cărții semnate de Karen M. McManus, Unul dintre noi minte – cartea lunii octombrie, s-ar putea să vă captiveze!

Despre carte:

“Unul dintre noi minte” e povestea a ceea ce se întâmplă când cinci străini ajung în clasa de detenție a școlii, iar numai patru ies de acolo în viață. Fiecare este suspect, fiecare are ceva de ascuns.

Fii atent la toate detaliile și poate vei fi tu cel care va rezolva enigma.

Într-o după-amiază de luni, cinci elevi de la Liceul Bayview intră în camera de detenție.
Bronwyn, tocilara, va merge la Yale și niciodată nu încalcă vreo regulă.
Addy, prințesa, este frumoasa populară a liceului.
Nate, delincventul, este deja eliberat condiționat după ce a fost prins vânzând droguri.
Cooper, atletul, este starul echipei de baseball.
Și Simon, proscrisul, este creatorul unei faimoase aplicații de mobil care lansează bârfele fierbinți ale liceului.

Atâta doar că Simon nu mai iese de la detenție. La finalul orei în care cei cinci trebuie să-și ispășească pedeapsa, Simon moare. Potrivit anchetei, decesul nu este un accident. Luni moare, iar marți apar dezvăluiri senzaționale programate de el despre cei patru colegi care i-au fost alături în clipa morții, ceea ce îi transformă rapid în suspecți. Dacă nu cumva criminalul este altcineva și se află în libertate…

Toată lumea are secrete, nu? Ceea ce contează e cât de departe ai merge ca să le protejezi.

Descrierea mă duce cu gândul la filmul The Breakfast Club (1985), deși moartea lui Simon este, de fapt, momentul în care se declanșează acțiunea. Nu știu cum vi se pare vouă, dar mie mi-a atras atenția, mai ales că au trecut niște ani de când am pășit pentru ultima dată într-un liceu. Tare mi-ar plăcea să aflu impresiile celor care încă sunt pe băncile școlii, cum vedeți voi povestea, dacă vă regăsiți în trăirile personajelor, dacă e o carte pe care ați recomanda-o colegilor voștri și cititorilor noștri.

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Unul dintre noi minte, o puteți comanda de pe Elefant.ro, aici,
Libris.ro aici sau pe Cartepedia, aici, și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

Un palid punct albastru, Carl Sagan

Cartea lunii

Cartea lunii Iunie: Un palid punct albastru

de / June 3rd, 2019

Cunoaștem cu toții semnificația cuvintelor: “Space, the final frontier”. Cumva, atunci când aud cuvântul “space”, creierul meu completează automat restul cuvintelor spuse de căpitanul Jean-Luc Picard la începutul fiecărui episod din Star Trek: The Next Generation: “Space: the final frontier. These...

Citeste mai mult