propune carte

Propuneri de Noiembrie: dragostea în vremuri colerice

de / September 10th, 2018 / 85 vizualizari

Trăim vremuri în care simțim nevoia să etichetăm orice și să definim totul. Inclusiv dragostea. Ne chinuim să o încadrăm în diverse categorii, când, de fapt, dragostea e dragoste.

Am dezbatut mult cu Andres dacă este o idee bună să alegem o temă de lectură care poate da naștere la unele discuții nu tocmai plăcute. Ne-am decis să mergem mai departe pentru că avem încredere în cititorii noștri și în capacitatea lor de a-și expune, civilizat, punctul de vedere. Într-o societate colerică, să militezi pentru dragoste pare un act de curaj și ne place să credem că nu ne lipsește spiritul temerar.

Prin urmare, luna Noiembrie este dedicată acelor cărți care au în centru (sau în plan secundar) povești sau personaje LGBT. Adică lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali. Dacă tot le punem, măcar să ni le asumăm. Ați fi surprinși – știm sigur că noi am fost – câte romane, inclusiv dintre cele clasice și premiate, abordează această temă. Cel mai elocvent și unanim îndrăgit exemplu este ”O viață măruntă”, de Hanya Yanagihara – cartea lunii Ianuarie 2018 pe Serial Readers și, din ce am observat, cartea cărților cam pentru toți cei care au citit-o. Și, evident, nu pot să nu amintesc despre ”Call Me By Your Name”, de Andre Aciman, care urmează să apară și în limba română, la editura Polirom. V-aș spune că o aștept cu nerăbdare (deși am citit-o deja în engleză și am văzut filmul de un număr rotund de ori), dar nu îmi ajung cuvintele.

Deci, dragilor, ce citim în Noiembrie? Așteptăm propunerile voastre până la finalul acestei luni, când vom afla și cele patru titluri care vor intra la vot.

Dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsați pe Propune carte, în partea stângă (tot pe site). În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

Cu dragoste, înainte!

Sursa foto

# # # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

propuneri decembrie

Propuneri

Propuneri de pus sub brad

de / October 9th, 2018

Încă puțin până la Ho-ho-ho! și Aho, aho! – de zăpadă nu zic nimic, că prea e imprevizibilă vremea asta de câteva sezoane încoace. Iarna nu-i ca vara? Parcă nu mai sunt așa convinsă. E greu de imaginat un Decembrie...

Citeste mai mult

carti de toamna

Propuneri

Propuneri pentru un Octombrie galben

de / August 10th, 2018

Ce schimbătoare este firea omului! Luna trecută țineam cu dinții de vară și ne doream să prelungim sezonul estival până la final de Septembrie, cel puțin. Acum, moleșiți de caniculă, visăm la dimineți răcoroase, foșnit de frunze și cromatică tomnatică....

Citeste mai mult