cu drag simon

Cartea lunii noiembrie: Simon și planul homo sapiens (Cu drag, Simon)

de / November 1st, 2018 / 97 vizualizari

Cum ar fi ca prietenul sau prietena ta cea mai bună să aibă un secret mare, un secret pe care să nu ți-l poată împărtăși nici măcar ție? Și cum ar fi să afli că acest secret îi e povară și că îl poartă cu el zi de zi, cu sufletul greu de atâta tristețe și singurătate? Ar conta care îi e secretul? Nu ai dori să poți face ceva, orice, să-i aduci alinare? Ar avea vreo importanță către cine se îndreaptă sentimentele lui?

Când am aflat că prietena mea cea mai bună are sentimente pentru o altă fată am fost șocată. Șocată că nu mi-a spus de la început, șocată că nu mi-am dat seama, tristă pentru că era departe și nu o puteam îmbrățișa. I-au trebuit mulți ani pentru a-mi putea spune, de teamă, poate, să nu îi întorc spatele. Ce s-a întâmplat de când mi s-a confesat? Viața a mers înainte, vorbim cât putem de des, dorul uneia de cealaltă e la fel de mare (cât mările și țările care ne despart) și ne bucurăm să ne știm sănătoase și fericite. Cred că asta e iubirea, de fapt, să-ți dorești să-l știi pe celălalt fericit.

Am declarat noiembrie luna diversității, “luna Noiembrie este dedicată acelor cărți care au în centru (sau în plan secundar) povești sau personaje LGBT. Adică lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali“, este luna în care ne amintim că fiecare dintre noi avem dreptul să alegem cartea pe care să o citim, filmul pe care să-l vedem, oamenii pe care să-i iubim. Dintre propunerile intrate la vot (vezi aici care au fost), cea care a stat în topul preferințelor și poată titlul de cartea lunii noiembrie este Simon și planul homo sapiens (Cu drag, Simon), de Becky Albertalli.

Despre carte:

Simon Spier are șaisprezece ani și încearcă să descopere cine e și ce-și dorește de la viață. Dar când unul dintre e-mailurile lui către Blue, băiatul care l-a fascinat, ajunge în mâinile cui nu trebuie, lucrurile iau o întorsătură extrem de complicată.
Deoarece, pentru Simon, să se îndrăgostească de Blue e un lucru important…
Un lucru super mega extra important…

Heterosexualii ar trebui să-și declare și ei răspicat orientarea sexuală. Și cu cât va fi mai stânjenitor, cu atât mai bine.

„La același nivel de obsesie ca în cazul fenomenului Sub aceeași stea.”
— Entertainment Weekly

„Plină de relații și drame adolescentine realiste, cu hohote de râs la fiecare cotitură, aceasta este o poveste despre maturizare, despre recunoașterea orientării sexuale și despre sfidarea sorților, elemente cu care foarte mulți adolescenți se vor identifica.”— School Library Journal

Ați citit cartea? Eu am aflat de curând că este și un film. Dacă l-ați văzut, dacă ați citit cartea, vă aștept impresiile mai jos, în comentarii.

Tu ce ai face dacă prietenul tău cel mai bun ți-ar spune marele lui secret, iar secretul ar fi unul… delicat?

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Simon și planul homo sapiens, o puteți comanda de pe Elefant.ro, aici,
Libris.ro aici sau pe Cartepedia, aici, și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

Un palid punct albastru, Carl Sagan

Cartea lunii

Cartea lunii Iunie: Un palid punct albastru

de / June 3rd, 2019

Cunoaștem cu toții semnificația cuvintelor: “Space, the final frontier”. Cumva, atunci când aud cuvântul “space”, creierul meu completează automat restul cuvintelor spuse de căpitanul Jean-Luc Picard la începutul fiecărui episod din Star Trek: The Next Generation: “Space: the final frontier. These...

Citeste mai mult