M-am hotărât să devin prost

scrisa de Martin Page

M-am hotărât să devin prost de Martin Page Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
M-am hotărât să devin prost 18 lei *
M-am hotărât să devin prost 19.2 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Martin Page
Traducator (i): Luana Schidu
Numar de pagini: 148 pagini
ISBN: 978-973-689-953-9
Anul aparitiei: 2015
Descriere: Tradus în peste treizeci de țări, romanul M-am hotărât să devin prost s-a vândut până în prezent în peste o jumătate de milion de exemplare și a fost încununat cu prestigiosul Euregio-Schüler-Literaturpreis.

A devenit lumea noastră atât de anapoda, încât justa concluzie a oricărui om cu cap să fie „prea multă minte strică“? Sunt oare rutina, automatismele, clișeele, conformismul soluția unei vieți fără griji? în acest caz, originalitatea și creativitatea ajung o piedică insurmontabilă, iar inteligența nu poate decât să-și impună să capituleze pentru ca posesorul ei să-și găsească fericirea. Acesta va fi și pariul lui Antoine, un Candide modern a cărui odisee comică a făcut din M-am hotărât să devin prost un roman-cult.

„In cazul romanului M-am hotărât să devin prost, ideea mi-a venit citind Biblia. în Ecclesiastul există o frază foarte frumoasă, care sună așa: «…cel ce își înmulțește știința își sporește suferința», cu alte cuvinte, cu cât studiezi mai mult, cu atât devii mai inteligent, și deci mai nefericit. Poate că mă simțeam foarte aproape de acest gând.“ (Martin PAGE)

„O combinație armonioasă, dar în același timp surprinzătoare de optimism și nihilism.“ (La Vie Magazine)

„Această carte satirică e opera unui scriitor stăpân pe mijloacele sale. Un adevărat succes literar.“ (Le Monde)

„M-am hotărât să devin prost e una dintre acele cărți a căror lectură durează o veșnicie, pentru că, deși ești nerăbdător să afli ce va mai inventa autorul, nu vrei să se termine. Și durează mult și fiindcă trebuie să te oprești să-ți ștergi lacrimile de râs.“ (World Literature Today)


Carti similare cu M-am hotărât să devin prost

Tot ce i-am promis tatălui meu

Tot ce i-am promis...

de Ioana Maria Stăncescu

mai mult
Adevarul despre fete

Adevarul despre fete

de Rebecca James

mai mult
Soseaua Virtutii. Cartea Ciinelui

Soseaua Virtutii....

de Cristian Teodorescu

mai multRecenzii

Adelydda Adelydda pe 2014-05-10 17:56:34 Rating:

Din curiozitate, am ajuns de curand si la aceasta carte. Ma gandeam de ce o fi bestseller si cred ca am si gasit: prinde la public, starnind curiozitatea oricui. Desi nu o consider o capodopera, este o carte destul de buna. Si asta e numai parerea mea.

Ce se intampla in carte? Mai intai, avem de a face cu un personaj care s-a hotarat sa nu mai gandeasca. Ii placea sa fure sampon...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Ioana
Recenzii: 0
Carti citite: 141

Adelydda
Recenzii: 57
Carti citite: 145

roxanat
Recenzii: 0
Carti citite: 7