Autorul, la rampa!

scrisa de David Lodge

Autorul, la rampa! de David Lodge Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Polirom
Autor (i): David Lodge
Traducator (i): Cornelia Bucur
Numar de pagini: 440 pagini
ISBN: 973-46-0178-4
Anul aparitiei: 2006
Descriere: Romanul descrie o perioada decisiva din viata lui Henry James, cand cariera scriitorului parea sa se indrepte spre un esec, totul culminand cu fiascoul reprezentat de prima sa piesa, Guy Domville. In centrul romanului se afla prietenia eroului cu scriitorul George Du Maurier (bunicul lui Daphne, autoarea romanului Rebecca), cel care-i ofera, din camaraderie, subiectul unei proze. Cand James ezita sa utilizeze acest subiect, Du Maurier scrie el insusi cartea, ce devine imediat un bestseller. Du Maurier nu reuseste sa se apere insa de pericolele pe care succesul le implica, pe cand James primeste imboldul creator ce-l va face sa ofere lumii romane ca Ambasadorii, Washington Square, Portretul unei doamne etc.

Autorul, la rampa! este un roman plin de spirit si de intelegere pentru natura umana, marcat de o putere a imaginatiei lipsita de ostentatie. Lodge a compus o excelenta tragicomedie pe tema catharsisului in literatura si a pretului platit in schimbul sau.


Carti similare cu Autorul, la rampa!

Charlotte

Charlotte

de David Foenkinos

mai mult
Necunoscuta de la palazzo d'oro

Necunoscuta de la...

de Paul Theroux

mai mult
Less

Less

de Andrew Sean Greer

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!