Tu decizi care va fi cartea lunii iulie. Votează acum!

de / June 7th, 2017 / 184 vizualizari

Înainte de a mă muta de acasă, de la părinți, mi-am renovat camera și mi-am mutat biblioteca în balcon. Mi-am creat acolo un spațiu minunat pentru citit. Nu vă pot spune cât de greu mi-a fost când a trebuit să mă rup de locul acela, de camera cu peretele verde, de balconul cu tavan verde care-l adăpostește pe Billy (biblioteca) și pe Scaun, de toate cărțile pe care le-am adunat de-a lungul timpului și care mi-s atât de dragi. Grija mea cea mare atunci când am făcut bagajul a fost aceea de a lua câteva cărți. Nu hainele erau importante, nu pantofii sau bijuteriile, ci cărțile. Am plecat de acasă cu vreo treizeci de cărți necitite. Ăsta a fost deal-ul pe care l-am facut cu mine – iau doar cărți necitite, le aduc înapoi după ce le citesc, iau altele (duc lipsă de spațiu acum). Credeți că a funcționat? Evident, nu. Cărțile luate cu mine au rămas, s-au adunat și altele. Pentru spațiul mic pe care îl am, am găsit un Billy mic. Acasă este acolo unde sunt cărțile mele. Acasă e acolo unde pot privi cărțile pe care le-am citit, pot rememora poveștile personajelor dragi, sau îmi pot imagina cum mă va captiva următoarea carte.

Cu toate astea, mi-a fost foarte greu să răspund la întrebarea lui Miss Valery: “care este primul titlu care îți sare în ochi când îți admiri biblioteca?” Cum să-mi sară în ochi o singură carte, când eu le îmbrățișez pe toate din priviri? M-am gândit că în situația mea sunt și alți cititori, astfel că tema noastră s-a tranformat în “care este prima carte pe care o vedeți când intrați într-o librărie sau primul titlu care vă sare în ochi când vă admirați biblioteca?”

Cu această întrebare v-am ispitit luna trecută. Răspunsurile cititorilor au venit, iar propunerile intrate la vot ne-au surprins și nu ne-au surprins în același timp. Sunt patru dintre titlurile pe care le vedem în librării în perioada aceasta, unele dintre ele aflate de mult în bibliotecile voastre. Una dintre acestea va fi cartea lunii Iulie. Voi veți decide care!

Iată propunerile:

Prietena mea genială, de Elena Ferrante
Lupta mea – Cartea întâi: Moartea unui tată, de Karl Ove Knausgard
Fata din Brooklyn, de Guillaume Musso
Cartea oglinzilor, de Eugen Ovidiu Chirovici

Ați văzut și voi aceste cărți în librării? Le aveți deja? Aveți de gând să le citiți? Indiferent care vă este motivul, vă invit să intraţi pe site și să o votați pe cea care vă atrage cel mai mult.

Nu uitați! Fiecare dintre voi poate vota o singură carte, o singură dată. Dacă vreți ca o anumită carte să primească cele mai multe voturi, invitați-vă și prietenii (cu like&share).

Cum votați? Simplu: intrați în club, vă logați în contul vostru și acordați votul uneia dintre cele patru cărți propuse.

Vreau să votez acum!

* Click pe titluri, mai sus, pentru a afla detalii despre cărți.
**Rămâneți alături de noi pentru a afla tema lunii AUGUST 2017!

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare