Propuneri pentru un Noiembrie “italiano vero”

de / September 8th, 2017 / 165 vizualizari

De la o vreme, mă găsesc tot mai des visând la bella Italia. Poate are de-a face și cu pasiunea mea nestăvilită pentru tiramisu și paste, nu zic nu, dar cea mai mare parte din vină o au cărțile și filmele precum Under the Tuscan Sun și Letters to Juliet (le-ați văzut, nu?).

Și în starea asta a mea de dolce far niente, mi-au revenit în amintire și câteva dintre cărțile citite recent, care poartă semnătura unor autori italieni. Previzibil sau nu, mi-au plăcut. E ceva cu Italia asta: îmi plac peisajele, mâncarea, vinurile, limba, filmele, muzica și, cum altfel, cărțile ei. Cu oamenii nu sunt eu cea mai împăcată, dar nu mă plâng, căci perfecțiunea ar fi plictisitoare (cred). Așa că haideți să-l îndulcim pe Noiembrie cu cele mai frumoase cărți de sorginte italiană. Răscoliți prin rafturile inimii voastre și alegeți de acolo acele romane scrise de autori italieni care v-au impresionat sau pe cele care încă așteaptă, cuminți, șansa de a vă impresiona. Tot cuminți vom aștepta și noi propunerile voastre, cât mai numeroase și mai diverse.

Dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsati pe Propune carte, în partea stângă (în site). În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

Să ne fie toamna blândă și plină de lecturi memorabile!

Sursa foto

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

3 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

mai cu poezie

Propuneri

Mai cu poezie

de / March 12th, 2020

Îmi amintesc, cu nostalgie, de perioada în care citeam poezie. Bine, când zic poezie, mă refer la Bacovia, Coșbuc, Goga, Eminescu, Stănescu, Topârceanu… Deci da, cam atât de multă vreme a trecut. Nu mă prea împac eu cu poeții contemporani...

Citeste mai mult