carti de istorie

Propuneri pentru un Noiembrie istoric

de / September 11th, 2019 / 132 vizualizari

Nouă ni se pare că sunt destul de uşor de identificat lunile în care partea masculină a echipei noastre de cititori în serie alege tema de lectură. Acestea fiind spuse, cine credeţi voi că a ales tema pentru luna Noiembrie?

Nu vă mai ţinem în suspans. Acum că ştim deja cine a ales tema – pentru mulţumiri sau reproşuri, dacă e cazul -, să aflăm şi ce citim în Noiembrie. Sau, cum îmi place mie să zic, Noiembrrrrie (şi o ţin aşa până în Febrrrruarie – Septembrie şi Octombrie au primit dispensă, ca urmare a comportamentului frumos din ultimii ani). Revenind la subiectul acestui articol, în Noiembrie citim şi învăţăm istorie. Pentru că istoria este plină de fapte şi personaje despre care fie nu am aflat, fie nu le-am acordat suficientă atenţie, fie le-am uitat. Oricum ar fi, aceasta este ocazia perfectă să ne reîmprospătăm şi să ne îmbogăţim cunoştinţele.

Pentru acest Noiembrie, aşteptăm propuneri de cărţi de istorie, dar, atenţie!, nu ficţiune. Promitem să dedicăm o lună şi romanelor istorice, dar de data aceasta ne rezumăm la reportaje, anchete, biografii, memorii, eseuri – orice are legătură cu istoria reală, trăită. În ultima vreme, am văzut tot mai multe astfel de titluri în oferta editurilor din România, deci ne-am gândit că nu este o temă care să vă pună în dificultate când vine vorba de propuneri. Greul abia apoi vine, când va trebui să alegem doar 4 titluri dintre toate cele propuse care să intre la votul pentru “cartea lunii”.

Dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsați pe Propune carte, în partea stângă (tot pe site). În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

Primul pas pentru a scrie istorie? Să o citeşti înainte. Şi exact asta vom face, împreună, în Noiembrie.

Sursa foto: Pexels.com

# # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare