Absolut tot

Pentru dragoste, absolut tot

de / July 7th, 2017 / 202 vizualizari

The greatest risk is not taking one.

Ah, dragoste tânără! Atât de inocentă și naivă, contagioasă și pasională, cu pretenții de unicitate și nemurire! Meriți absolut tot, așa cum au încercat să ne convingă, de-a lungul timpului, perechi fără număr de îndrăgostiți. Maddy și Olly, de exemplu, protagoniștii cărții Absolut tot (Everything, Everything) de Nicola Yoon și ai filmului cu același nume, au făcut treabă bună – m-au cucerit, de două ori chiar, cu povestea lor.

Pe principiul ”atât de bun încât a trebuit să fie numit de două ori”, Everything, Everything nu dezamăgește (dar nici nu îți dă lumea peste cap, dacă e să fim sinceri). Actorii sunt tineri și frumoși – chit că sunt diferiți fizic de personajele descrise în carte -, scenariul respectă povestea originală, cadrele din Hawaii par rupte de pe Pinterest, iar coloană sonoră pare aleasă special ca să te facă să fredonezi (și să te gândești la vacanță).

absolut tot

După atâta timp, nu cred că mai este niciun secret pentru nimeni că mă dau în vânt după siropoșenii și clișee romantice. Nu e de mirare, astfel, că mă topesc instant dacă îmi ajung în raza vizuală și/sau auditivă fraze ca: “Fiecare ocean merită să fie văzut de tine”. Ce pretenții să mai ai de la o adolescentă de 18 ani care și-a petrecut întreaga viață în interiorul casei sale, țintuită fiind între patru pereți de boala imuno-deficitară de care suferă de când se știe? Maddy cunoaște lumea exterioară doar atât cât poate să cuprindă cu privirea de la fereastră. În rest, doar prin intermediul internetului, al cărților și al (puținelor) persoane cu care intră in contact.

Dar nimic nu o pregătește pentru întâlnirea cu Olly, noul ei vecin. Când știi că dragostea poate să te omoare, alegi siguranța conferită de rutină sau decizi să riști absolut tot? Chiar dacă alegerea este evidentă, calea spre deznodământ este presărată cu câteva surprize, pe care vă las să le descoperiți singuri, fie citind cartea, fie urmărind filmul. Deși, sincer, eu vă recomand ambele variante. Spor la citit și vizionare plăcută!

# # # # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

Ready Player One - Movie poster

Ecranizări

Game Over Player One

de / April 4th, 2018

A better reality awaits. Știu că titlul românesc al filmului Ready Player One este Să înceapă jocul, dar eu abia așteptam să se termine jocul respectiv. Cu o durată de 140 minute, acesta a fost, cu siguranță, cel mai lung...

Citeste mai mult