Lectura liceu

Ani de liceu, cu propuneri de lectură

de / July 10th, 2017 / 180 vizualizari

Am o curiozitate: voi nu sunteți nostalgici după anii de liceu? Pe mine mă apucă un dor nebun de acea perioadă la fiecare început de an școlar, de fiecare dată când trec pe lângă fostul liceu și, mai ales, ori de câte ori îi ascult pe Stela Enache și Florin Bogardo. Așa că, pentru a-mi alina dorul (sau a-l accentua), mi-am propus ca în luna septembrie să mă reîntorc în sala de clasă prin intermediul cărților. Iar asta înseamnă că o să apelez, din nou, la ajutorul vostru.

De data aceasta, am nevoie să mă ajutați cu propuneri de cărți Teen Lit/Young Fiction (sau cum li se mai spune, că mă simt ușor depășită de toate aceste denumiri) care să surprindă scene din viața de liceu. Liceul poate să fie în România, în America, în Noua Zeelandă, pe o planetă îndepărtată, oriunde. La fel, nu contează naționalitatea autorului, nici genul de care aparține cartea – carevasăzică, așteptăm și propuneri de memorii și biografii, dacă se încadrează în temă. Poate nu și poezii, totuși – adaug eu, pe măsură ce versurile din Liceul lui Bacovia mi se conturează în minte.

Așadar, scurtă recapitulare: dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsati pe Propune carte, în partea stângă (în site). În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

În septembrie, ne reîntoarcem la liceu. Nu știu despre voi, dar eu abia aștept!

Sursa foto

# # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: www.gameoftrolls.ro

Postul precedent

4 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

January reads

Propuneri

Alte propuneri de Ianuarie

de / November 9th, 2017

Anul bun se cunoaște din Ianuarie. Da, suntem deja cu un picior în 2018, al nouălea an (!), oficial, de citit în serie. Nu știm nici noi cum a trecut atât amar de vreme (deși “dulce” se potrivește mai bine...

Citeste mai mult