harry potter

Noi apariţii în universul Harry Potter şi Game of Thrones

de / July 26th, 2017 / 202 vizualizari

Avem veşti mari pentru fanii scriitorilor J.K. Rowling şi George R.R. Martin – în luna octombrie vor fi publicate două cărţi noi inspirate din universul “Harry Potter”, pentru a marca a 20-a aniversare a acestei serii literare celebre, iar următorul volum din seria literară “Cântec de Gheaţă şi Foc”, intitulat “The Winds Of Winter” va fi lansat în librării, cel mai probabil, în anul 2018. Mai mult, George R.R. Martin a dezvăluit că lucrează şi la o carte în două volume despre istoria regatului Westeros în timpul dinastiei Targaryen, intitulată “Fire and Blood”, şi că noua carte este deja “scrisă în mare parte”.

Pe data de 26 iunie s-au împlinit 20 de ani de la lansarea volumului “Harry Potter şi Piatra Filozofală”, primul dintre cele şapte din seria “Harry Potter” şi cel cu care a început toată această frumoasă nebunie. Pentru a marca acest moment, două noi volume vor fi prezentate în cadrul unei expoziţii organizată de British Library, la Londra, în luna octombrie a acestui an, expoziţie ce va rămâne deschisă până în februarie 2018. Ambele volume, editate de British Library, vor include schiţe şi pagini extrase din manuscrisele scriitoarei J.K. Rowling ce nu au mai fost niciodată prezentate în public, iar “Harry Potter: A History of Magic – The Book of the Exhibition” va conţine şi programa Şcolii de Magie Hogwarts, unde a studiat personajul Harry Potter.

Acum că a început şi sezon nou din serialul Game of Thrones, după o aşteptare ce a părut eternă (vorbesc din auzite), o nouă surpriză li se pregăteşte fanilor: scriitorul american George R.R. Martin a oferit noi informaţii despre următorul volum din seria literară “Cântec de Gheaţă şi Foc”, precum şi despre cartea dedicată regatului Westeros. “Este greu de spus în această conjunctură dacă ‘Winds Of Winter’ sau primul volum din ‘Fire and Blood’ va ajunge primul în librării, dar eu cred că veţi avea de la mine o carte despre Westeros în 2018… şi, cine ştie, poate chiar două”, a precizat autorul.

Volumul precedent al seriei – “A Dance with Dragons” – a apărut în 2011, acesta fiind cea mai lungă pauză editorială dintre două romane din seria “Cântec de Gheaţă şi Foc”.

Sursa
Sursa

# # # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Postul precedent

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare