Unde sunt? > Acasa > Autori > George R.R. Martin

Biografie George R.R. Martin


George R.R. Martin Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: George R.R. Martin
Sex: Masculin
Data nasterii: 1948
Locul nasterii: New Jersey
Website: http://www.georgerrmartin.com/
Biografie: George R.R. Martin s-a nascut in 1948 la New Jersey si a absolvit jurnalismul cu summa cum laude la Northwestern University, Illinois.

In anii "70 George R.R. Martin a scris o serie de nuvele, printre care si Regii nisipurilor (1979 - in pregatire la Nemira), pentru care i-au fost decernate Premiile Hugo si Nebula, apoi a continuat cu romane SF, fantasy si horror.

In anii "80 a fost producator si scenarist in televiziune, editor al seriei Twilight Zone la CBS Television si producator al filmului Beauty and the Beast. Nuvela Zburatorii Noptii, care da si titlul volumului publicat in anul 1985, a fost ecranizata.

In 1996 Martin a inceput sa scrie seria fantasy Cantec de gheata si foc (din care la editura Nemira au aparut Festinul Ciorilor, Iuresul sabiilor, Inclestarea regilor si Urzeala tronurilor). Seria este acatuita din sapte romane dintre care trei se afla inca in stadiul de proiect (A Dance with Dragons, The Winds of Winter si A Dream of Spring).

Seria Cantec de gheata si foc este considerata o capodopera a genului, dupa trilogia Stapanul inelelor de J.R.R. Tolkien, drepturile cinematografice fiind deja achizitionate de HBO, care intentioneaza realizarea unui serial in scurt timp.

Remembering Melodie, Zburatorii noptii si Sandkings au fost, de asemenea, adaptate pentru marele ecran.

Urzeala tronurilor a aparut in 1996 si a obtinut Premiul Locus in 1997, iar nuvela Blood of the Dragon (Sangele dragonului), care face parte din roman, a obtinut Premiul Hugo in 1997.

Carti publicate de George R.R. Martin

Festinul ciorilor Festinul ciorilor

Rating:

Iuresul sabiilor Iuresul sabiilor

Rating:

Zburatorii noptii Zburatorii noptii

Rating:

Fuga vanatorului Fuga vanatorului

Rating:

Dansul dragonilor Dansul dragonilor

Rating:

Femei Periculoase Femei Periculoase

Rating:

Fani

 

 Poll

Votati cartea lunii!