Movie night by the book: Modern Times, de Charlie Chaplin

de / July 28th, 2017 / 72 vizualizari

Editura Nemira vă invită la o nouă ediție Movie night by the book, miercuri, 2 august, de la ora 21.00, dedicată lui Charlie Chaplin: seara începe cu o discuție despre Viața mea, autobiografia regizorului și continuă cu proiecția filmul Modern Times.

Moderatorii discuției sunt Ana Nicolau și Andrei Huțuleac.
Evenimentul are loc pe terasa barului Epic (str. Colței, nr. 50).

Modern Times (Timpuri noi) este o comedie mută produsă și regizată de Charlie Chaplin în 1936. Personajul interpretat chiar de Charlie Chaplin lucrează ca muncitor la o linie de asamblare unde trebuie să strângă șuruburi pe bucăți de mașini, dar din cauza automatizării liniei de producție are o cădere nervoasă care trimite fabrica în haos. Aventurile proaspătului șomer continuă cu o manifestație comunistă și multe alte neînțelegeri comice.

Viața mea este autobiografia scrisă de Charles Chaplin la 75 de ani, apărută în colecția Yorick a editurii Nemira în 2016. “Charles Chaplin, fie că este sincer sau nu în această autobiografie stufoasă, dar extrem de concisă, este un personaj-cheie al cinematografiei – chiar de la începuturile ei, dacă putem spune așa, considerând perioada filmului mut ca una atât de îndepărtată încât să ne putem referi la aceasta ca la o vreme când dinozaurii încă populau platourile de filmare.” (Anca Zaharia)

Mai multe impresii despre carte aici >>

# # # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare