Lansare Un apartament in Paris

Invitatie cu suspans: lansare UN APARTAMENT LA PARIS, de Guillaume Musso

de / November 20th, 2018 / 297 vizualizari

Acum, că ne-am calmat cu Gaudeamus, să revenim la viața noastră liniștită. Nu știu cât de liniștită poate fi cu atâtea cărți în așteptare și cu atât de puțin timp de citit, dar ne putem amăgi cu gândul că, la un moment dat, vom găsi timpul pe care să-l acordăm cărților noastre iubite… poate undeva, într-un apartament la Paris.

A fost cam forțată introducerea? Nu-i nimic. Orice ca să vă aduc în atenție lansarea celui mai nou thriller semnat de Guillaume Musso, Un apartament la Paris. Lansarea, ce se anunță a fi inedită, va avea loc joi, 22 noiembrie, în atelierul pictorului Bodan Ene, pentru a păstra atmosfera romanului. În a doua parte a serii, după discuția condusă de cele două invitate, Nona Rapotan și Tatiana Ernuțeanu, în compania ceaiului cald și a prăjiturilor, acest artist talentat și carismatic îi va ajuta pe cei prezenți să-și creeze propriile picturi.

Nici nu vă mai întreb dacă ați citit cărțile lui Musso, dacă sunt fani prin zonă. Personal, nu i-am citit toate cărțile (încă!), dar pe cele pe care le-am citit, le-am iubit cu fiecare pagină. Fata de hârtie, de exemplu, este una pe care o recomand cu fiecare ocazie. Încă mă „bântuie”.

Un apartament la Paris

Despre carte:

„Cine sunteți dumneavoastră și ce căutați la mine în casă?”, întreabă o voce misterioasă. „Exact aceeași întrebare voiam să vă pun și eu”, i se răspunde cu furie. Dintr-o întâmplare inexplicabilă, Madeleine și Gaspard au închiriat același apartament în Paris. Madeleine lucrase în brigada criminalistică din Manchester, apoi la New York. Locuiese și la Paris o vreme, iar aici se întorcea de fiecare dată când simțea nevoia să își oblojească rănile. Gaspard, un scriitor în căutarea inspirației, obișnuia să petreacă anual o lună în capitala Franței pentru a scrie o nouă piesă de teatru.

Al treilea personaj principal al romanului este chiar apartamentul din arondismentul 6 în care s-au întâlnit Madeleine și Gaspard. Clădirea se află pe aleea Jeanne-Hébuterne, o fundătură închisă cu o poartă metalică situată chiar în fața restaurantului Chez Dumonet. Din exterior, e un cub din beton armat care iese în evidență doar prin cărămizile roșii și negre cu aspect de tablă de șah. Deasupra porții tronează o inscripție din fier forjat: „Cursum Perficio“ – „Călătoria mea s-a sfârșit” –, totodată denumirea ultimei case în care a locuit Marilyn Monroe. De dincolo de poartă se ivește casa-atelier din anii 1920, perfect restaurată. Se întinde pe trei niveluri, iar în centrul ei vibrează o insulă de vegetație. Acest spațiu care i-a aparținut celebrului pictor Sean Lorenz este de-a dreptul seducător. 

Devastat de asasinarea fiului său, Lorenz murise cu un an în urmă, la numai 49 de ani. Pentru că picta puțin, iar operele lui își câștigau imediat statutul de capodopere, acum ajunseseră aproape de negăsit și valorau enorm. Atelierul lui se află la primul etaj al apartamentului. Prin ferestrele înalte de peste patru metri se văd doar cerul și crestele copacilor. Pare că toate lucrurile au rămas exact așa cum le-a lăsat artistul: petele de pe podea, pânzele, șevaletele, tuburile de culori, pensulele, periile, recipientele metalice care păstrează încă memoria gesturilor lui. Pentru Madeleine și pentru Gaspard, această descindere în intimitatea pictorului va lua forma unei experiențe ciudate și tulburătoare. S-au trezit parcă într-o altă dimensiune, într-un spațiu familiar și în același timp misterios. Fascinați de povestea lui Sean Lorenz, cei doi află că pictorul a lăsat în urma lui trei tablouri încă nedescoperite. Atunci decid să își unească forțele pentru a le găsi. Dar tragica anchetă care va scoate la iveală secretul lui Lorenz le va schimba viețile pentru totdeauna. Fiecare dintre ei va fi pus în situația de a-și înfrunta proprii demoni pe parcursul acestei aventuri contracronometru. 

Spațiul neconvențional în care se va desfășura evenimentul limitează numărul participanților, așa că e cazul să vă grăbiți. Rezervați-vă un loc acum! Pentru detalii: gabriela.preda@all.ro sau iulia.burtea@all.ro.

Comandă cartea Un apartament la Paris
pe Elefant, aici, pe 
Libris, aici sau pe situl editurii All, aici>>

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare