propuneri ianuarie

Ianuarie: propuneri pentru un an bun

de / November 10th, 2018 / 153 vizualizari

Inevitabil, la fiecare cumpănă dintre ani, îmi doresc același lucru: ca anul ce vine, să fie unul bun. Dar un an bun, pe modelul Peter Mayle – atâta doar că aș prefera ca traiul în sudul Franței, cu podgoria aferentă, să fie rezultatul acțiunilor mele (sau al norocului la loto), și nu roadele unei moșteniri.

Și mi-aș mai dori, la fel ca toți cititorii în serie, de altfel, să am parte doar de lecturi de multe stele (acordate după criterii personale, evident), de lecturi memorabile, de impact, după urma cărora să am ce învăța sau la ce visa. Și dacă în prima privință – cea care implică șampanie și multă brânză franțuzească savurate în țara lor de baștină – nu prea văd cum ați putea să mă ajutați (surprindeți-mă!), la punctul al doilea mi-ar prinde bine puțin ajutor. Mai ales că știu că pot să am încredere în recomandările voastre. Doar ne cunoaștem de aproape 10 ani.

Prin urmare, cu ce carte ar trebui să începem un nou an de citit în serie? Ce titlu v-a impresionat cel mai cel în ultimul timp, ce poveste a rămas cu voi, ce roman v-a marcat profund, ce volum v-a dat lumea peste cap? Ce personaj vi s-a impregnat în piele, ce autor a scris parcă pentru voi anume? Dacă se lasă cu piele de găină, nopți nedormite, hohote de râs sau reprize zdravene de plâns, e clar: se anunță un an bun. Pe plan literar, cel puțin.

Dacă titlul la care v-ați gândit nu este de găsit pe site, lăsați-ne un comentariu (aici sau pe Facebook), trimiteți-ne un mail sau apăsați pe Propune carte, în partea stângă (tot pe site). În schimb, dacă volumul pe care doriți să îl recomandați este deja pe site, apăsați pe butonul Propune această carte de sub volumul respectiv.

Sursa foto: Photo by Vincenzo Malagoli from Pexels

# # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

Un comentariu

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare