Carti ecranizate in 2011

de / April 30th, 2011 / 142 vizualizari

Inspirata fiind de articolul scris de MissValery am cautat si alte carti care vor fi ecranizate anul acesta.

Lista are in top, desigur, filmul Water for Elephants dupa cartea Sarei Gruen.
Primul rand: „Am nouazeci de ani. Sau nouazeci si trei. Ori una, ori alta“. Ultimul rand: „Pentru mosneagul asta, circul e casa lui“. Intre cele doua randuri se desfasoara povestea fascinanta a tanarului Jacob Jankowski, care in anii ’30 isi face ucenicia vietii intr-unul dintre cele mai vestite circuri americane.
Nu stiu cat de mult va atrage povestea in sine, dar distributia are cu siguranta ceva aparte: Robert Pattinson, Christoph Waltz, Reese Witherspoon.
Filmul este la cinema din 22 aprilie.

Snow Flower and the Secret Fan scrisa de Lisa See este povestea a doua fete din China secolului XIX si problemele cu care acestea se confrunta, o prietenie de multi ani culminate cu tradare. Descrierea nu imi spune prea multe insa numele Hugh Jackman spune foarte multe.
Filmul va avea premiera pe 15 iulie in SUA. Sper ca si la noi!

Pentru Harry Potter and the Deathly Hallows cuvintele sunt de prisos. Cunoasteti povestea, stiti cartile. Anul acesta vom putea vedea partea a doua a filmului si, daca prima parte ne-a lasat in asteptare, una enervanta as spune eu, partea a doua va veni sa inchida cercul Harry Potter. Miza e mare, conflictul dintre fortele bune si cele malefice isi va atinge apogeul. Lupta, intr-un fel sau altul, se va sfarsi aici.
Premiera va fi in 15 iulie.

Romanul The Help, scris de Kathryn Stockett, are in centrul actiunii o tanara scriitoare aspiranta si prietenia acesteia cu servitoarele ei de culoare si prietenele lor. Aceasta prietenie va sta la baza unui roman despre greutatile prin care trec aceste femei, lupta lor de zi cu zi cu regulile si interdictiile de care se lovesc. Distributia este, de asemenea, foarte interesanta: Bryce Dallas Howard, Emma Stone, Mike Vogel.
Premiera va fi in 12 august.

One day, bestsellerul international al lui David Nicholls, are ca si elemente centrale prietenia dintre barbat si femeie, iubirea si cariera in perioada de dupa colegiu. Plasata in Anglia anilor ‘80 si ’90, povestea este cu atat mai interesanta cu cat cei doi protagonisti – Emma (Anne Hathaway) si Dexter (Jim Sturgess) – decid ca cea mai buna metoda de a-si pastra vii sentimentele este de a nu se vedea decat o singura zi pe an. Dupa 20 de asemenea intalniri, lucrurile incep sa se schimbe.
Filmul il vom putea vedea incepand cu 14 octombrie.

Filmele par a fi toate unul si unul. Daca ati auzit si de altele nu ezitati sa ne spuneti. Vizionare placuta!

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

7 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare