Carte, biblioteca, poezie… de pe bloguri

de / May 1st, 2011 / 285 vizualizari

Dupa o mica pauza revin acum cu o serie de bloguri pe care am gasit cuvinte mari, cuvinte din carti, despre carti, cuvinte impletite in povesti, in poezie si transformate in film…

Ieri, a fost un status pe Facebook care mi-a atras atentia: “L-am impuscat pe Dumnezeu”. Linkul m-a dus pe blogul La buticul cu filme si carti unde Adina a extras un fragment din cartea Ssst! generalul viseaza… de Calin Ciobotari din care va citez: “Am ordonat plutonului să se oprească, am scos pistolul, l-am armat și am tras. Șase gloanțe, unul dpă altul poc! poc! poc! Toate în sus, spre lună, spre colțul acela de cer din care mi se paruse că Dumnezeu privea ironic la mine.” Mai multe cititi aici, extrasul e de nota 10!

Am ajuns din intamplare pe blogul liftingshadows unde am citit cu mare incantare despre metoda atat de draguta a bibliotecii Octavian Goga din Cluj de a atrage cititori: “De vreo doi-trei ani încoace îmi tot propun să mă înscriu (din nou) la biblioteca publică din Cluj-Napoca, dar parcă niciodată nu am fost suficient de hotărât. Anul acesta am fost convins: cu ocazia “Săptămânii naţionale a bibliotecilor” bibl. Octavian Goga oferă înscrieri gratuite, dar şi mai mult, oferă “o carte pentru fiecare”.” Cititi aici intregul articol. Cartile au puteri magice!

“Se poarta cartile! Chic, un pic snob, stilizat, asortat – un accesoriu cu tema literara da oricarei domnisoare un aer de intelectuala. Mai ceva ca ochelarii sau tricourile. :) Cercei, pandantive, bratari, inele, brose  – dar ce nu se poate face pornind de la carti? Sa trecem la brizbrize deci.” Asa incepe un articol foarte chic de pe blogul bookaholic.ro in care sunt prezentate o serie de accesorii absolut superbe. Pentru iubitoarele de carti desigur! Vedeti aici despre ce e vorba.

Pe chestiilivresti am gasit  o recomandare de film, ecranizare dupa romanul lui Kazuo Ishiguro, Never let me go. “în şcoala lor de la hailsham, nişte copii duc o viaţă cu multe reguli, dar cu puţine bucurii. nu prea ştii de ce, dar când afli că singurele lor jucării sunt nişte donaţii de obiecte stricate, începi să te întrebi ce nu e-n regulă.” Mi-a atras atentia tocmai pentru ca de cateva saptamani ma tot lovesc de el, trebuie neaparat sa il vad! Mai multe cititi aici.

Voi incheia cu un blog mai special – luna patrata -, un blog in care sunt stranse poezii de suflet… poezii impletite cu muzica atat de frumos, de senin. Am citit cu drag poezia lui Octavian Paler, Intr-o gara:
„Nu ştiai? Ne-am hotărât să venim, să plecăm,
să aşteptăm şi chiar să murim fără să ne mai punem întrebarea
de ce. Lumea s-a transformat într-o gară, nu vezi?
Mai bine nu întreb. Tac şi mă uit la ferestre.”

Aici gasiti toata poezia. Nu am cuvinte…

Pana la urmatoarea sesiune de blogareala va doresc lecturi frumoase, pe sufletul vostru. Nu uitati sa ne spuneti si noua despre ele!

O saptamana frumoasa!

# # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Postul precedent
Postul urmator

6 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare