Cartea lunii - Pe pământ suntem strălucitori o clipă

Cartea lunii Iulie: Pe pământ suntem strălucitori o clipă

de / July 3rd, 2020 / 184 vizualizari

Cred că suntem cu toții de acord că anul acesta este unul ieșit din comun. Dacă anul trecut pe vremea asta eram deja cu gândul la vacanță, la mare sau la munte, la kilometrii pe care aveam să-i parcurgem în țară sau peste hotare, anul acesta am tăiat cu totul de pe listă cuvântul vacanță. Nu știu voi cum stați la capitolul acesta, dar eu mă pregătesc pentru călătoria vieții mele, viața în trei. Asta nu înseamnă că nu-mi voi clăti ochii cu frumusețile altor țări, trăirile altor oameni. Fiecare lectură e o călătorie în sine, iar cărțile care mă așteaptă îmi promit lumea cu toate minunile ei.

Ce mi-ar plăcea să vizitez? Orice loc în care nu am ajuns până acum, desigur. Și, pentru că e dificil de ales un loc anume, îmi voi îndrepta atenția către tema acestei luni. Miss Valery a venit cu ideea unei călătorii în Asia:În cazul în care nu sunteți familiarizați cu scriitorii asiatici și stilul lor greu de uitat, acum este momentul să îi descoperim, împreună. Lor le vom dedica întreaga lună Iulie. Dintre recomandările pe care le-am primit, patru au intrat la vot (vedeți aici care au fost), iar cea care a primit cele mai multe voturi din partea voastră este Pe pământ suntem strălucitori o clipă, scrisă de Ocean Vuong, pe care o vom numi cartea lunii Iulie.

Despre carte:

Pe pământ suntem strălucitori o clipă este scrisoarea unui fiu către mama sa care nu știe să citească. Naratorul, Little Dog, are aproape treizeci de ani când scrie această scrisoare în care scoate la lumină istoria familiei care a început înainte de nașterea lui – o istorie cu epicentrul în Vietnam – și de care se servește apoi pentru a-i oferi mamei acces la porțiuni din viața sa necunoscute acesteia, toate culminând cu o revelație de neuitat.

Pe pământ suntem strălucitori o clipă este în egală măsură despre puterea care vine din a-ți spune propria poveste și despre lipsa de putere care-ți anulează identitatea atunci când nu ești auzit.

Cu o grație și urgență uluitoare, Ocean Vuong scrie despre oameni prinși între lumi diferite și întreabă cum ne vindecăm și ne salvăm unii pe ceilalți fără a uita cine suntem. Cum este posibilă supraviețuirea și cum o putem transforma într-un fel de bucurie sunt întrebările care propulsează cel mai important roman de debut din mulți ani.

Nu mă laud că aș fi citit prea mulți autori asiatici, dar în urma recomandărilor primite mi s-a deschis apetitul. Iar cartea acestei luni m-a cucerit încă de când am văzut coperta, de când am citit titlul… Sunt foarte curioasă cum este, dacă voi ați citit-o sau aveți de gând să o citiți. Până ajung eu la ea, vă invit să-mi lăsați impresiile voastre mai jos, în comentarii.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Dacă nu aveți cartea Pe pământ suntem strălucitori o clipă
o puteți comanda pe Elefant, aici, pe Cartepedia, aici, sau pe Libris, aici,
și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare