Cartea lunii iulie: Jocul îngerului

de / July 1st, 2016 / 383 vizualizari

jocul ingeruluiÎmi aduc aminte cu drag de anii copilăriei, de vacanțele de vară și zilele lungi în care mă trezeam cu gândul la joacă și, mai apoi, la zilele în care mamaie trăgea de mine să merg la masă, la joacă, la somn, iar eu îi ofeream de fiecare dată aceeași replică: încă o pagină și vin! Luna iulie este cea în care îmi doresc să fiu oriunde altundeva decât în orașul acesta încins și prăfuit, nu degeaba i se mai spune și luna lui cuptor. Uneori reușesc să plec, să ajung la marea mea dragă sau la muntele cu pădurile lui răcoroase, alteori evadez cu ajutorul cărților.

Cu gândul la jocurile de altădată, am propus pentru această lună o temă deosebită: Jocul. Ne-am dorit să ne îndreptăm atenția către perioada copilăriei, să ne aducem aminte că indiferent de vârstă, jocul face parte din viața noastră și că, prin el, copilul din noi va fi mereu fericit. În timp ce voi vă gândiți la un joc (sau mai multe) pe care să-l jucați în perioada următoare, eu vă voi da câteva detalii despre cartea lunii iulieJocul îngerului scrisă de Carlos Ruiz Zafon este cea care a primit cele mai multe voturi luna trecută.

Despre carte:

Acțiunea romanului Jocul îngerului se desfășoară în Barcelona anilor 1920. Un tânăr scriitor obsedat de o iubire imposibilă primește, din partea unui editor misterios, oferta de a scrie o carte cum n-a mai existat niciodată, în schimbul căreia i se promite nu doar o avere, ci chiar mai mult decât atât. În stilul său strălucitor, cu o precizie narativă impecabilă, autorul romanului Umbra vântului ne transportă din nou în Barcelona începutului de secol XX și în Cimitirul Cărților Uitate, oferindu-ne un roman cu o intrigă captivantă – o poveste de dragoste despre nebănuitele căi ale vieții, o rătăcire printr-un labirint de taine unde vraja cărților, pasiunea și prietenia își dau mâna într-o povestire magistrală.

„Jocul îngerului este un roman sclipitor: thriller detectivistic, poveste de groază supranaturală și poveste de dragoste sfâșietoare, în același timp. Explorează viața, moartea, credințele religioase și – mai mult decât orice – singurătatea, dulcele și amarul, tortura de a fi scriitor și rostul esențial al cărților, al literaturii, în înțelegerea condiției noastre umane.” (Daily Mail)

Despre Carlos Ruiz Zafon am auzit numai de bine. Este pe lista mea de lecturi cu a sa Umbra vântului. Citind descrierea cărții de față, tocmai am găsit două motive în plus pentru a intra în lumea lui: Barcelona și faptul că este povestea unui scriitor. Voi ați citit cartea? Dacă da, vă aștept impresiile mai jos, în zona de comentarii. Sunt tare curioasă cum vi s-a părut și care dintre cărțile lui este preferata voastră.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Jocul îngerului, o puteți comanda de pe Libris.ro aici sau Elefant.ro aici și vă așteptăm la povești!

*Foto credit: Markovje

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare