Cartea lunii iulie: Cartea oglinzilor

de / July 4th, 2017 / 155 vizualizari

Care este cartea pe care o vezi acum? Fie că e prima carte care îți sare în ochi atunci când îți privești biblioteca, fie că este cartea pe care o ai în geantă sau la birou, spune-ne care este acea carte… Așa a apărut ideea temei de luna aceasta, cu o întrebare. După mai bine de 8 ani de citit în serie, nu este deloc ușor să alegem teme noi. Dar, lună de lună, reușim să găsim ceva nou, reușim să ne reinventăm, și asta datorită cărților. Ele, cărțile, ne sunt sursa de inspirație, ne sunt ferestre către alte lumi și, de ce nu, oglinzi – citim și ne vedem pe noi, cum am putea fi dacă am trăi alte vieți.

În urma temei propuse –“care este prima carte pe care o vedeți când intrați într-o librărie sau primul titlu care vă sare în ochi când vă admirați biblioteca?”-, luna trecută au concurat pentru titlul de cartea lunii patru cărți. Dintre ele, una a primit cele mai multe voturi și este cartea lunii iulie: Cartea oglinzilor scrisă de Eugen Ovidiu Chirovici.

Despre carte:

Volumul care a luat cu asalt marea piaţă internaţională de carte “Cartea Oglinzilor” este singurul titlu al unui scriitor român ale cărui
drepturi de publicare au fost vândute în peste 38 de ţări.

În thrillerul “Cartea Oglinzilor”, facem cunoştinţă cu Peter Katz,agentul literar care în cei cinci ani de carieră a evaluat sute de manuscrise. Niciunul dintre acestea însă nu a reuşit să îi stârnească interesul precum fragmentul trimis de misteriosul Richard Flynn. Student la Princeton la vremea când se petrec faptele din povestirea lui, Richard oferă atât de multe detalii despre uciderea profesorului Joseph Wider, încât Katz nu ştie ce să creadă: oare autorul manuscrisului este criminalul sau doar are informaţii care pot duce la elucidarea cazului?

„Inteligent şi sofisticat. O crimă povestită aşa cum Picasso picta tablouri.” Lee Child

Încă de la Bookfest văd această carte în toate librăriile, fie ele offline sau online, și, recunosc, mi-a stârnit curiozitatea. Dacă ați citit-o, vă aștept impresiile mai jos, în zona de comentarii. Vreau să aflu de la voi dacă este o carte must read. Dacă nu ați citit-o, o aveți pe lista de lecturi? Prea multe întrebări, e adevărat, dar știu că orice întrebare legată de cărți e bine-venită, nu-i așa?

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Cartea oglinzilor, o puteți comanda de pe Libris.ro aici sau pe Elefant.ro aici și vă așteptăm la povești!

Sursă foto

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare