Cartea lunii - Renegații

Cartea lunii august: Renegații

de / August 2nd, 2017 / 262 vizualizari

Renegații, Yrsa SigurdardóttirHello! Helloooo! E cineva prin zonă? Chiar nimeni?
Mă gândeam eu că așa va fi… de data asta vorbesc singură. Sunteți cu toții în concediu, cum, de altfel, ar trebui să fiu și eu. Aaa, tu nu ești în concediu? Super! Înseamnă că nu vorbesc singură. Un cititor e suficient. Așa mi-a spus un profesor cândva, dacă este cel puțin o persoană care citește ce scrii, înseamnă că nu scrii în zadar.

Dar să ne întoarcem la cărțile noastre. Pentru această lună avem o temă care să ne poarte, măcar în imaginație, în ținuturi cu temperaturi mai scăzute decât cele care ne chinuie zilele acestea. Dintre propunerile intrate la vot, “titluri semnate de autori nordici”, una a atras cele mai multe voturi. Astfel, cartea lunii august este Renegații scrisă de Yrsa Sigurdardóttir.

Despre carte:

Aldís lucrează la un centru pentru delincvenţi juvenili din zona rurală a Islandei. E martora unei întâmplări tulburătoare în toiul nopţii; curând după aceea, doi băieţi de la centru sunt găsiţi morţi.

Decenii mai târziu, Odinn, tată singur, cercetează un presupus abuz care ar fi avut loc la centru; îl înlocuieşte pe colegul său însărcinat cu investigaţia şi care a murit în condiţii misterioase.

Totuşi, cu cât află mai multe, cu atât Odinn simte că evenimentele din anii şaptezeci au legătură cu accidentul ce a dus la moartea soţiei sale.

Oare moartea ei ascunde ceva mult mai înfricoşător?

Voi ați citit această carte? Se află pe lista voastră de viitoare lecturi? Știu, timpul e prea puțin, lista prea lungă, dar când vine vorba de o carte bună, sunt convinsă că se găsesc câteva minute pentru a ne cufunda într-o nouă lume. Acesta este modul nostru de a ne relaxa, nu-i așa?

Acestea fiind spuse, vă aștept impresiile mai jos, în zona de comentarii. Aș vrea să știu de ce ați recomanda-o sau, dimpotrivă, nu ați recomanda-o prietenilor voștri.

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

Dacă nu aveți cartea Renegații, o puteți comanda de pe Libris.ro aici sau pe Elefant.ro aici și vă așteptăm la povești!

Foto coverLilja Birgisdóttir 

 

# # # # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

4 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare