Cartea lunii aprilie - La revedere acolo sus

Cartea lunii aprilie: La revedere acolo sus de Pierre Lemaitre

de / April 3rd, 2020 / 224 vizualizari

Vă invit să ne bucurăm de o nouă lună, chiar dacă suntem cu toții la casele noastre, chiar dacă suntem prinși în mrejele lui #stămacasă. Una dintre activitățile care ne pot face izolarea mai plăcută (nu e cea mai fericită alăturare de termeni, dar atât s-a putut) este cititul. Cărțile au fost întotdeauna ferestre către alte lumi, iar acum putem evada zi de zi pentru a nu o lua razna… Pentru că, da, o putem lua razna dacă ne lăsăm luați de valul știrilor negative.

Ne-am dorit ca tema acestei luni să fie una demnă de covorul roșu: “…ne îndreptăm atenţia spre marii premianţi ai literaturii. Spre cărţile lor, de fapt. Aşteptăm propuneri de titluri laureate cu Nobel, Man Booker, Costa Award, Goncourt, Femina sau ce alte premii mai consideraţi voi relevante”. Dintre propunerile primite (vedeți aici care au fost), una a stat în topul preferințelor voastre și o numim acum cartea lunii aprilie: La revedere acolo sus de Pierre Lemaitre.

Despre carte:

Tocmai scăpați din primul conflict mondial, distruși de un război barbar și inutil, Albert și Eduard înțeleg repede că țara nu poate face nimic pentru ei. Pentru că Franța, care-și glorifică morții, este incapabilă să-i ajute pe surpaviețuitori. Abandonați, condamnați la izolare socială, cei doi prieteni refuză să se lase îngenunchiați de amărăciune și deznădejde. Înfruntând societatea, statul și morala patriotică a epocii, pun la cale o escrocherie de proporții naționale, de o îndrăzneală nemaivăzută și un cinism absolut.

La revedere acolo sus este primul roman laureat Goncourt ecranizat. Producția cinematografică a primit cinci premii César, printre care cel pentru cel mai bun regizor (Albert Dupontel) și pentru cel mai bun scenariu adaptat (Albert Dupontel, Pierre Lemaitre).

Ați citit cartea? Filmul l-ați văzut? Din trailer, cel puțin, filmul pare grandios. Tare aș vrea să aflu impresiile voastre. Care v-a plăcut mai mult, dacă recomandați lectura cărții și abia apoi vizionarea filmului, iar dacă abia acum ați aflat de carte – aveți de gând să o citiți?

Ați scris o recenzie a acestei cărți? Ne-o puteți împărtăși pe site, aici >>

*Dacă sunteți printre cei care ați votat cartea luna trecută, lăudați-vă prietenilor voștri că este cartea lunii. Știți voi, like & share.

Dacă nu aveți cartea La revedere acolo sus o puteți comanda pe Elefant, aici, pe Cartepedia, aici, sau pe Libris, aici, și vă așteptăm la povești!

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm.

Foto cover: Cinemagia.ro

# # # # # #

Andres

Andres este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Crede ca tot ceea ce ni se intampla in viata, se intampla cu un scop. Cartile pe care le citim, oamenii pe care ii intalnim, lucrurile pe care le vedem ne ajuta sa luam deciziile potrivite. Este autoarea cartii Inca o dorinta (www.incaodorinta.com). Blog personal: andreeaban.ro

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare