call me by your name

Call Me by Your Name – văzut, trăit, iubit

de / September 21st, 2017 / 802 vizualizari

Call me by your name and I’ll call you by mine.

Am adăugat un nou film în sertarele încăpătoare ale sufletului: Call Me by Your Name îi zice și este așa de frumos și de sensibil cum numai o poveste de dragoste adevărată poate să fie.

Cu riscul de a părea o domniță ușor impresionabilă (deși, dacă mă gândesc mai bine…), vă mărturisesc că am trăit fiecare scenă din film la intensitate maximă, pentru a fi ucisă apoi încet, ca în versurile lui Mihail, de final. După această experiență cinematografică nu ai cum să rămâi același om care erai la începutul filmului.

call me by your name - elio

Meritul este al regizorului Luca Guadagnino, căruia îi datorăm și filme precum I am Love și A Bigger Splash, și care reușește să contureze o poveste de o asemenea intensitate încât nici nu mai contează că protagoniștii s-au nimerit să fie doi băieți (aviz pudibonzilor). Deși distribuția mi s-a părut ciudată inițial – Armie Hammer (Oliver) era pe radarul meu, dar nu neapărat pentru calitățile lui actoricești, în timp ce Timothée Chalamet (Elio) scăpase nedetectat – alegerea actorilor s-a dovedit a fi una foarte inspirată. Chiar dacă Oliver are 24 ani, iar Armie are 31, în treacăt fie spus.

call-me-by-your-name1

Protagoniștii noștri își descoperă sentimentele, și le reprimă și apoi li se abandonează total, având drept fundal o Italie idilică și drept coloană sonoră cântecele lui Sufjan Stevens, detalii care nu dăunează deloc poveștii.

Până când o să am ocazia să revăd filmul (pentru că îl voi revedea), mi-am comandat deja cartea cu același nume, scrisă de André Aciman. Nu de alta, dar mai am câteva bucăți de inimă încă intacte, dar pentru integritatea cărora nu garantez după ce voi fi citit și cartea.

“We rip out so much of ourselves to be cured of things faster than we should that we go bankrupt by the age of thirty and have less to offer each time we start with someone new. But to feel nothing so as not to feel anything – what a waste!”

P.S.1: Și dacă mai aveți nevoie de un argument pentru a-i da o șansă filmului, vă mai spun doar că are 132 minute. 132 minute în care am uitat să respir, deși mi se întâmplă des să ațipesc la filme, oricât de scurte ar fi (gata, am zis-o).

P.S.2: Film văzut, trăit și iubit în cadrul American Independent Film Festival.

Cartea poate fi comandată pe Elefant, aici, pe Books Express, aici,
sau pe Bookdepository, aici >>

SerialReaders.com folosește unelte de marketing afiliat. Cumpărând prin link-urile pe care le recomandăm, site-ul nostru primește un comision din partea retailerilor pe care îi promovăm. 

# # # # # # #

MissValery

Miss Valery este co-fondatoarea clubului de carte www.serialreaders.com. Cititoare in serie (cum altfel?) si pasionata de calatorii, filme si evadari, daca nu o vezi citind, inseamna ca e ori plecata prin cine stie ce locuri, ori la cinema, ori evadeaza din vreun escape room. O gasiti si la: viatasiacorddeoane.ro

5 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare

Ready Player One - Movie poster

Ecranizări

Game Over Player One

de / April 4th, 2018

A better reality awaits. Știu că titlul românesc al filmului Ready Player One este Să înceapă jocul, dar eu abia așteptam să se termine jocul respectiv. Cu o durată de 140 minute, acesta a fost, cu siguranță, cel mai lung...

Citeste mai mult