Povești din „Casa din Strada Sirenelor”, cu Octavian Soviany

de / September 26th, 2017 / 220 vizualizari

Ați aflat, probabil, de Casa din Strada Sirenelor, roman semnat de Octavian Soviany și publicat anul acesta prin crowdfunding. Câți dintre voi ați citit deja cartea? Câți sunteți curioși cum sunt poveștile autorului? Fie că doriți să aflați mai multe despre carte, fie că aveți întrebări pentru autor despre întâmplările relatate în roman, sunteți așteptați la povești cu și despre Casa din Strada Sirenelor.

Joi seara, pe 28 septembrie, de la ora 19:00, Editura Hyperliteratura vă așteaptă în Cărturești Verona (str. Pictor Arthur Verona 13-15, București, locația de la subsol), la un eveniment în cadrul căruia vom discuta despre cel mai nou roman al scriitorului Octavian Soviany, Casa din Strada Sirenelor (2017).

Pe lângă autor, vor participa editorul cărții, Andrei Ruse, care va fi și moderatorul evenimentului, alături de scriitoarea și bloggerița Lorena Lupu și Călina Matei, din partea Bookblog.ro.

casa din strada sirenelorCasa din Strada Sirenelor este un roman în care povestirile stranii, ce oscilează între mister și horror, trimit cititorul într-un tărâm al supranaturalului și al unor întâmplări aproape mistice. Stilul simplu, dar hipnotic de a povesti al lui Octavian Soviany îl confirmă din nou ca pe unul dintre cei mai importanți scriitori contemporani.

În noaptea Sfântului Andrei, prof. Faustin își invită doisprezece prieteni cărora le-a prestabilit locurile la masă, fără putință de a fi schimbate. Conversația dintre aceștia divaghează ușor spre subiecte tot mai palpitante și aparent lipsite de orice logică la îndemână, fiecare dintre cei doisprezece invitați începând să depene câte o poveste trăită fie de ei înșiși, fie auzită de la surse de încredere.

De-a lungul romanului întâlnim teme şi motive care recreează scene inexplicabile din trecutul invitaţilor. Acestea pun cititorul în postura de a-şi închipui o altă lume. Moartea, somnul, dedublarea, hazardul şi înfricoşătorul sunt subiectele în mijlocul cărora intervine din când în când preotul, personajul al treisprezecelea care apare neinvitat în casa profesorului Faustin, parcă pentru a confirma întâmplările şi pentru a amplifica tensiunea.

Romanul lui Soviany e o lectură care provoacă şi care nu trebuie să explice, o lectură al cărei scop este să pună limitele raţiunii la încercare şi să modifice astfel limitele realităţii.

“Soviany te fură cu felul lui de-a scrie, cu talentul de povestitor, alcătuind o lume completă, complexă, palpabilă și reală în care te scufundă doar atât cât să te simți ușor incomod, cât să simți cum ți se ridică părul pe șira spinării și eventual să scuipi în sân dată viitoare când treci pe lângă un cimitir.” (Bookblog.ro)

Toate detaliile despre carte le puteți găsi online, aici: Hyperliteratura.ro/produs/Casa-din-Strada-Sirenelor

Pagina cărții pe Facebook: Facebook.com/StradaSirenelor/

Pagina evenimentului pe Facebook: https://www.facebook.com/events/1404616426324504/

Parteneri media ai evenimentului: Serial Readers, Bookblog.ro

# # # # #

Serial Readers

The Club Of Serial Readers este locul in care te intalnesti cu prietenii tai sau cu alti pasionati de lectura si discuti despre cele mai citite carti, cele mai interesante povesti.

12 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare