Articolul de care vă temeați, despre lansarea “Fifty Shades Darker”

de / February 10th, 2017 / 1,107 vizualizari

Cititorule, dacă navighezi la stânga și la dreapta în acest blog, vei găsi multe articole pe gustul tău. Dar aici se află articolul despre acel film de care probabil te-ai săturat să se vorbească în stânga și-n dreapta. Ce să-i faci? Suportă și tu o lună din doi ani.

Știu, e greu atunci când publicul mult prea larg cere subiecte romantice. Ce poate convinge cât mai multă lume să meargă la cinema, mai ales de Sfântul Valentin? O poveste care nu are destulă personalitate ca să se adreseze unei nișe din populație în loc de marea masă și care e la fel de hrănitoare (pentru spirit) ca o inimioară de zahăr. Cu alte cuvinte, mult așteptatul Fifty Shades of Grey II.

Dacă nu ați citit cartea Fifty Shades Darker (Cincizeci de umbre întunecate) a lui E.L. James, voi face aici un scurt rezumat, ca să știți, totuși de ce au fost tăiați câțiva copaci. Fanteziile erotice ale lui Grey și jocurile la limita BDSM-ului scad atât în consistență cât și în densitatea per capitol. Cu alte cuvinte, acele umbre gri se fac cam roz și te învăluie într-o ceață soft care te dezamăgește, în caz că te așteptai la un roman cu ace, bice și… cătușe. În schimb, Grey devine mult mai maleabil, mai apropiat de modelul iubitului ideal. Ceea ce e ușor nașpa ținând cont că era singura umbră (gri) de originalitate din poveste.

Pe de altă parte, avem câteva întâmplări ceva mai palpitante, care ne-ar fi putut ține cu sufletul la gură. DACĂ autoarea n-ar fi hotărât ca pericolul prin care personajele trec la un moment dat să fie rapid anhilat, să nu apuce bieții cititori să simtă pic de adrenalină. Nu! Înapoi la jocurile din dormitor. Of, dar nici aici nu mai stălucesc lucrurile, nu mai incită sau excită ca în primul roman…

În rest, ne întâlnim cu niște vieți oarecum extravagante – ale membrilor cuplului Ana-Christian: o petrecere fancy cu măști, o slujbă la o redacție, obținută pentru Ana de către iubitul ei cu bani și pile, o ex-iubită dementă… Știți voi, chestii obișnuite prin care treci când te cuplezi cu cineva din top CEO ai istoriei contemporane.

Fifty Shades Of Grey

Însă, cine are răbdare să citească până la capăt acest articol, trebuie să știe că și din seria Fifty Shades poți învăța ceva foarte important – mai ales dacă ești parte dintr-un cuplu. Gândiți-vă un pic la succesul seriei. Știu, incultura și bla bla… Chiar să nu mai fie nimic dedesubt? Părerea mea e că această serie a avut un succes enorm pentru că evocă, printre altele, un tip de relație pe care puțini dintre noi o au. Ce ar fi să aducem câteva umbre gri în relațiile noastre amoroase? Nu e nevoie ca toți bărbații să conducă mari afaceri și cu atât mai puțin, nu e nevoie să aibă preferințele sexuale ale lui Grey. Dar cu siguranță este nevoie de condimentarea legăturilor dintre bărbați și femei, cei care zilnic fac traseul muncă-acasă-supermarket-pat. Astfel să nu mai fim printre cele care dau fuga în cinema sau în paginile trilogiei, imaginându-și (chiar involuntar) că au viața Anei și o zeiță interioară care jubilează constant. Fiindcă, oricât de slabă ar fi povestea în sine, perspectiva asta rămâne atrăgătoare.

Mă pregătesc și eu să văd filmul, care deja a fost plasat în cinema. Sper ca regizorii să fi luat de data asta povestea și să-i fi dat un farmec care să nu mă mai facă, precum la primul film, să mă foiesc în scaun de plictiseală. Cel puțin coloana sonoră este de nota 10, așa cum ne-am obișnuit.

 

Foto:  http://www.eonline.com/

# # # # #

Silvia

Silvia este o cititoare si o visatoare, dar suficient de ancorata in realitate cat sa observe frumusetea din jur si sa scrie despre ea. Considera ca orice carte citita ofera o experienta valoroasa, iar imaginatia este un mijloc de transport sigur catre lumile ascunse in carti.

6 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare