carti

Anul în care, Doamne-ajută, poate citesc zece cărți!

de / March 7th, 2018 / 264 vizualizari

Întâi am scris titlul, pe care chiar l-am gândit ca pe o rugăciune, apoi mi-am dat seama că deja am citit zece cărți până acum. Fix zece. Planul pentru 2018 era de 100, targetul meu anual și printre puținele motive pentru care îmi doresc să nu mor până pe la 129 de ani, dar deja îmi văd planul spulberat de cerințele vieții de zi cu zi.

Atunci, dacă am citit zece, Doamne-ajută să mai fie încă zece! Măcar alte zece.

În schema traducătorului freelance care mi-s de… aproape un an (în curând apar a patra, a cincea și a șasea carte dintre cele traduse în ultima vreme) a apărut și un job – chestie din aia de care mi-am promis să nu mai am, cu o problemă majoră: îmi și place ce fac. Prin urmare, timpul de citit are de pierdut, iar asta se întâmplă pentru că am descoperit și alte lucruri deștepte care-mi plac.

Nu mai am timp să scriu dimineața, la cafea – acum mă mulțumesc cu espresso scurt, băut în fugă la 8 dimineața, în timp ce scrollez după știri care să fie relevante pentru muncă. Nu mai am pauză de ore, zile întregi pe care să le dedic uitatului artistic spre un perete gol sau pe o fereastră pe care nu vedeam să se întâmple vreodată ceva. Îmi calculez fiecare minut și am ajuns cu un pas mai aproape de adultul care ar trebui, dar care nu vreau să fiu niciodată așa, atât de serios.

Nu am timp să-mi iau pisică, așa cum cred că voiam. N-am timp să mai fac prea mult research legat de cărțile care mă interesează sau poate că m-ar interesa, așa că iau de bune recenziile celor câțiva oameni la ale căror păreri țin cu toți dinții mei. Aveți grijă ce recomandați, Afloarei, Petronela, Mihail, Miss Valery, Andres, Romina și Simona Stoica!

Așa că, bazându-mă pe ora de citit pe care o respect (aproape) cu sfințenie seară de seară, sper ca anul acesta să mai citesc încă zece, măcar încă zece, drag Univers, iar apoi promit să mă revanșez și să fac din 2019 anul cu 200 de cărți citite. Așa să-mi ajute zeul cititorimii intergalactice!

PS. 102. Atâtea cărți am citit anul trecut. 

(foto pexels)

# # # # #

Anca Zaharia

Iubitoare de cuvinte scrise și matroană la Ancazaharia.ro. Autoare a cărților „Sertarul cu ură”, „Jurnal de librar” și "Suicid" apărute la Herg Benet.

2 Comentarii

Comenteaza

Scrie un comentariu

Alte articole
asemantoare