Unde sunt? > Acasa > Autori > Pascal Bruckner

Biografie Pascal Bruckner


Pascal Bruckner Sunt fanPentru a deveni fanul acestui autor trebuie sa te autentifici.
Nume: Pascal Bruckner
Sex: Masculin
Data nasterii: 1948
Locul nasterii: Paris , Franta
Biografie: Pascal Bruckner este un romancier și eseist francez, născut la Paris în 1948. A fost profesor invitat al universității californiene Saint-Diego (1986–1995), profesor la Institutul de Studii politice din Paris (1990–1994), colaborator al cotidianului Le Nouvel Observateur și, în prezent, al ziarului Le Monde. Figură-cheie a intelectualității pariziene, acest filosof al actualității (a scris eseurile Mizeria prosperității, Euforia perpetuă, Noua dezordine amoroasă) este celebru în România mai ales prin romanele sale: Iubirea față de aproapele, Hoții de frumusețe (Premiul Renaudot 1997), Luni de fiere, Căpcăunii anonimi, Palatul chelfănelii, Copilul divin și Paria.

Numesc inocența această boală a individualismului care constă în a vrea să scapi de consecințele actelor tale, această tentativă de a te bucura de beneficiile libertății fără a suporta nici unul din inconvenientele sale. (Pascal Bruckner, Tentația inocenței)

Nici un ideal nu merită să te sacrifici pentru el, nimic nu se află deasupra vieții.(Pascal Bruckner, Tentația inocenței)

Carti publicate de Pascal Bruckner

Luni de fiere Luni de fiere

Rating:

Capcaunii anonimi Capcaunii anonimi

Rating:

Paria Paria

Rating:

Euforia perpetua Euforia perpetua

Rating:

Paradoxul iubirii Paradoxul iubirii

Rating:

Casa ingerilor Casa ingerilor

Rating:

Un an și o zi Un an și o zi

Rating:

Fani

 

 Poll

Votati cartea lunii!