Casa ingerilor

scrisa de Pascal Bruckner

Casa ingerilor de Pascal Bruckner Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Casa ingerilor 23.45 lei *
Casa ingerilor 28.66 lei *
Casa ingerilor 31.5 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Trei
Autor (i): Pascal Bruckner
Traducator (i): Doru Mares
Numar de pagini: 248 pagini
ISBN: 978-973-707-728-8
Anul aparitiei: 2013
Descriere: Cand cersetorii devin ingeri...

Antonin Dampierre, in varsta de treizeci de ani, foarte preocupat de infatisarea sa, este un barbat ca oricare altul. Sau, cel putin, asa pare. Lucreaza intr-o agentie imobiliara de lux pana in ziua in care, ratand o tranzactie din pricina a doi betivi, se repede la unul dintre ei si il omoara in bataie.

Antonin are un moment de iluminare: vrea sa purifice lumea de cersetori. Asa ca isi incepe cautarea halucinanta prin Parisul epavelor umane, unde o cunoaste pe Isolde de Hauteluce, un fel de mama a ranitilor. Va reusi aceasta eroina dedicata intru totul umanitatii sa-l salveze pe Antonin de el insusi?

"Pentru a descoperi Parisul nu trebuie sa ridici ochii, ci sa ii cobori spre pamant." - Pascal Bruckner

Parisul nu inseamna numai cladiri impozante, magazine de lux si vitrine stralucitoare. Parisul inseamna si oameni fara adapost, cocioabe din carton, mizerie si suferinta.

„Celalalt Paris" e un oras murdar, departe de capitala pudrata si lustruita – imaginea stilizata ce le este oferita turistilor.

Pascal Bruckner reflecteaza asupra decaderii umane si a contrastului izbitor dintre viata „civilizata" si cei aflati pe treapta cea mai de jos a ierarhiei sociale.

Oare cersetorii sunt reversul fatal al societatii noastre ultraigienizate?

"Intra in aceasta Casa a ingerilor, care atinge punctul nevralgic al societatii contemporane, scotand in evidenta ipocrizia tuturor, de la cinici la binefacatori si de la boemi la cei implicati in cauze umanitare." - L’Express

"Casa ingerilor ne invita sa meditam la conditia celor fara adapost, la oamenii invizibili de pe trotuare, precum si la nevrozele fiecaruia dintre noi." - Le Point

"O fabula necrutatoare despre saracia crunta cu care se confrunta omenirea in zilele noastre." - Evene.fr


Carti similare cu Casa ingerilor

Istoria eroilor unui tinut de verdeata si racoare

Istoria eroilor unui...

de Radu Aldulescu

mai mult
Leaganul respiratiei

Leaganul respiratiei

de Herta Muller

mai mult
Spre seara nu se intampla nimic

Spre seara nu se...

de Catalin Marin

mai multRecenzii

Anca Zaharia Anca Zaharia pe 2017-08-29 09:49:52 Rating:

Am cumpărat și am citit „Casa Îngerilor” cu speranța cititorului pasionat căruia i-au plăcut „Luni de fiere”, „Hoții de frumusețe” și „Paria”. Am avut așteptări, e vina mea, dar e vorba de Pascal Bruckner, cum aș fi putut să nu am?

Trebuie să spun că începe extraordinar „Casa Îngerilor”, că e unul dintre cele mai bune începuturi de cărți citite vreodată. Tocmai din acest motiv...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

doris.oprea
Recenzii: 0
Carti citite: 60

Anca Zaharia
Recenzii: 33
Carti citite: 68