Cruciada copiilor

scrisa de Florina Ilis

Cruciada copiilor de Florina Ilis Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Florina Ilis
Numar de pagini: 488 pagini
ISBN: 978-973-23-1957-4
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Editia a II-a

In anul 2007 i s-a decernat Premiul pentru Proza „Ion Creanga” al Academiei Romane.

Cruciada copiilor incheie Trilogia Cunoasterii, proiectata de Florina Ilis inca din anul 1992. Primul roman a fost cel al Creatorului (Coborarea de pe cruce), al doilea (Chemarea lui Matei) este o poveste a Lumii, coplesita de consecintele Creatiei, iar Cruciada copiilor este punerea in dilema a acestei Lumi, o provocare adresata de catre inocenti lumii impure a adultilor.

Romanul Cruciada copiilor creeaza o imagine unica si halucinanta a unei lumi careia i se schimba brusc unghiul de receptare. Reinterpretand intr-o noua viziune marile mituri ale civilizatiei contemporane, acest roman-cascada descrie un univers viu, deschis spre imaginea unei societati dominate de mass-media si de spatiul virtual. Un text lucid, care ofera o noua perspectiva asupra intregii planete.

„As spune ca ne aflam in fata celui mai de seama talent nativ pe care l-a dat literatura romana dupa Revolutia din decembrie 1989; un talent pentru care scrisul e o forma de viata simpla, naturala - o necesitate personala cotidiana, tacuta (nu publica, histrionica, extravertita, obositor-surescitata).” (Stefan Borbely)

„Florina Ilis nu e doar o excelenta povestitoare, iar romanul sau – de un extraordinar potential filmic – nu e doar cronica utopica a regasirii inocentei pierdute. Ea este unul dintre putinii scriitori tineri pentru care scrisul este, din nou, asa cum ar trebui sa fie, o vocatie profunda si uimitoare.” (Simona Sora)


Carti similare cu Cruciada copiilor

Hotel Universal

Hotel Universal

de Simona Sora

mai mult
Dragostea dureaza 3 ani

Dragostea dureaza 3 ani

de Frederic Beigbeder

mai mult
Ghetsimani 51

Ghetsimani 51

de Dan Stanca

mai multRecenzii

aniela aniela pe 2012-01-21 11:49:13 Rating:

Primul lucru la care te gândeşti atunci când îţi dai seama care e subiectul principal: W. Golding -Lord of the Flies. Dacã ai trecut în facultate pe la vreun curs de literaturã englezã, deja dai ochii peste cap pentru cã (alãturi de Catcher in the Rye) te-ai cam sãturat de analiza unei astfel de tematici (ştii cã este overrated). Dar totuşi te prinde şi ţi-e cam greu...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125