Cruciada copiilor

scrisa de Florina Ilis

Cruciada copiilor de Florina Ilis Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Florina Ilis
Numar de pagini: 488 pagini
ISBN: 978-973-23-1957-4
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Editia a II-a

In anul 2007 i s-a decernat Premiul pentru Proza „Ion Creanga” al Academiei Romane.

Cruciada copiilor incheie Trilogia Cunoasterii, proiectata de Florina Ilis inca din anul 1992. Primul roman a fost cel al Creatorului (Coborarea de pe cruce), al doilea (Chemarea lui Matei) este o poveste a Lumii, coplesita de consecintele Creatiei, iar Cruciada copiilor este punerea in dilema a acestei Lumi, o provocare adresata de catre inocenti lumii impure a adultilor.

Romanul Cruciada copiilor creeaza o imagine unica si halucinanta a unei lumi careia i se schimba brusc unghiul de receptare. Reinterpretand intr-o noua viziune marile mituri ale civilizatiei contemporane, acest roman-cascada descrie un univers viu, deschis spre imaginea unei societati dominate de mass-media si de spatiul virtual. Un text lucid, care ofera o noua perspectiva asupra intregii planete.

„As spune ca ne aflam in fata celui mai de seama talent nativ pe care l-a dat literatura romana dupa Revolutia din decembrie 1989; un talent pentru care scrisul e o forma de viata simpla, naturala - o necesitate personala cotidiana, tacuta (nu publica, histrionica, extravertita, obositor-surescitata).” (Stefan Borbely)

„Florina Ilis nu e doar o excelenta povestitoare, iar romanul sau – de un extraordinar potential filmic – nu e doar cronica utopica a regasirii inocentei pierdute. Ea este unul dintre putinii scriitori tineri pentru care scrisul este, din nou, asa cum ar trebui sa fie, o vocatie profunda si uimitoare.” (Simona Sora)


Carti similare cu Cruciada copiilor

Pelerinii

Pelerinii

de Elizabeth Gilbert

mai mult
Sonata pentru acordeon

Sonata pentru acordeon

de Radu Aldulescu

mai mult
Spovedanie la tanacu

Spovedanie la tanacu

de Tatiana Niculescu Bran

mai multRecenzii

aniela aniela pe 2012-01-21 11:49:13 Rating:

Primul lucru la care te gândeşti atunci când îţi dai seama care e subiectul principal: W. Golding -Lord of the Flies. Dacã ai trecut în facultate pe la vreun curs de literaturã englezã, deja dai ochii peste cap pentru cã (alãturi de Catcher in the Rye) te-ai cam sãturat de analiza unei astfel de tematici (ştii cã este overrated). Dar totuşi te prinde şi ţi-e cam greu...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125