Chemarea lui Matei

scrisa de Florina Ilis

Chemarea lui Matei de Florina Ilis Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Chemarea lui Matei 6.9 lei *
Chemarea lui Matei 30.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Florina Ilis
Numar de pagini: 408 pagini
ISBN: 978-973-23-1976-5
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Editia a II-a

Dupa aparitia romanelor Cruciada copiilor si Coborarea de pe cruce, ultimul volum din Trilogia Cunoasterii !

„La toate romanele mele de pana acum, titlul este o posibila cheie pentru descifrarea romanului. De pilda, Chemarea lui Matei este titlul unei picturi de Caravaggio, Chemarea Sfantului Matei. In aceasta lucrare, vine Iisus si-l cheama la el pe vamesul Matei. E o chemare pe care acesta o urmeaza imediat, se alatura lui Iisus;cand te cheama, il urmezi. Asa era atunci. In zilele noastre, sunt foarte multe chemari, unele false, altele adevarate. Acest personaj al meu, Matei, este prins intr-o serie de chemari si este incapabil sa urmeze una dintre ele. Cred ca fiecare dintre noi, in vietile noastre, suntem pusi in imposibilitatea de a raspunde unor chemari, nu putem sa discernem. Astazi nu mai este asa de simplu cum era atunci, cand cineva iti intindea o mana si tu urmai calea Credintei.” (Florina Ilis)

„E vorba aici de un ochi exersat sa vada dincolo de aparente, dar mai ales, e vorba despre forta. Aceasta e calitatea esentiala a Florinei Ilis. E o prozatoare puternica, in stare sa stapaneasca vastele lumi starnite scriptural, sa traga infinite sfori romanesti, sa lase sa se vada ici-colo urzeala, dar sa pastreze tot farmecul indicibil al fictiunii de buna calitate.” (Irina Petras)


Carti similare cu Chemarea lui Matei

Sarinagara

Sarinagara

de Philippe Forest

mai mult
Femeia-oracol

Femeia-oracol

de Margaret Atwood

mai mult
Domnul vucea

Domnul vucea

de Barbu Stefanescu Delavrancea

mai multRecenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2017-06-02 10:04:24 Rating:

Unii își dau seama repede care e rostul lor în viață și pe ce drum trebuie să o ia, alții e posibil să nu-și găsească niciodată locul și calea. De ce ne e așa greu să ne găsim menirea și să ne auzim chemarea? Poate pentru că o căutăm unde nu trebuie, sau poate pentru că o căutăm prea dinadins și nu lăsăm lucrurile să se întâmple de la sine…

Matei e un tânăr ce lucrează în domeniul...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

cornelia.popa
Recenzii: 125
Carti citite: 120