Chemarea lui Matei

scrisa de Florina Ilis

Chemarea lui Matei de Florina Ilis Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Chemarea lui Matei 6.9 lei *
Chemarea lui Matei 30.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Cartea Romaneasca
Autor (i): Florina Ilis
Numar de pagini: 408 pagini
ISBN: 978-973-23-1976-5
Anul aparitiei: 2008
Descriere: Editia a II-a

Dupa aparitia romanelor Cruciada copiilor si Coborarea de pe cruce, ultimul volum din Trilogia Cunoasterii !

„La toate romanele mele de pana acum, titlul este o posibila cheie pentru descifrarea romanului. De pilda, Chemarea lui Matei este titlul unei picturi de Caravaggio, Chemarea Sfantului Matei. In aceasta lucrare, vine Iisus si-l cheama la el pe vamesul Matei. E o chemare pe care acesta o urmeaza imediat, se alatura lui Iisus;cand te cheama, il urmezi. Asa era atunci. In zilele noastre, sunt foarte multe chemari, unele false, altele adevarate. Acest personaj al meu, Matei, este prins intr-o serie de chemari si este incapabil sa urmeze una dintre ele. Cred ca fiecare dintre noi, in vietile noastre, suntem pusi in imposibilitatea de a raspunde unor chemari, nu putem sa discernem. Astazi nu mai este asa de simplu cum era atunci, cand cineva iti intindea o mana si tu urmai calea Credintei.” (Florina Ilis)

„E vorba aici de un ochi exersat sa vada dincolo de aparente, dar mai ales, e vorba despre forta. Aceasta e calitatea esentiala a Florinei Ilis. E o prozatoare puternica, in stare sa stapaneasca vastele lumi starnite scriptural, sa traga infinite sfori romanesti, sa lase sa se vada ici-colo urzeala, dar sa pastreze tot farmecul indicibil al fictiunii de buna calitate.” (Irina Petras)


Carti similare cu Chemarea lui Matei

Toamna

Toamna

de Ali Smith

mai mult
Dictionarul mara

Dictionarul mara

de Dan Coman

mai multRecenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2017-06-02 10:04:24 Rating:

Unii își dau seama repede care e rostul lor în viață și pe ce drum trebuie să o ia, alții e posibil să nu-și găsească niciodată locul și calea. De ce ne e așa greu să ne găsim menirea și să ne auzim chemarea? Poate pentru că o căutăm unde nu trebuie, sau poate pentru că o căutăm prea dinadins și nu lăsăm lucrurile să se întâmple de la sine…

Matei e un tânăr ce lucrează în domeniul...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

cornelia.popa
Recenzii: 129
Carti citite: 135