Recenzie Chemarea lui Matei scrisa de "cornelia.popa"



Recenzie Chemarea lui Matei scrisa de Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Chemarea lui Matei 6.9 lei *
Chemarea lui Matei 30.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Numele cartii: Chemarea lui Matei
Autor (i): Florina Ilis
cornelia.popa cornelia.popa pe 2017-06-02 10:04:24 Rating:

Unii își dau seama repede care e rostul lor în viață și pe ce drum trebuie să o ia, alții e posibil să nu-și găsească niciodată locul și calea. De ce ne e așa greu să ne găsim menirea și să ne auzim chemarea? Poate pentru că o căutăm unde nu trebuie, sau poate pentru că o căutăm prea dinadins și nu lăsăm lucrurile să se întâmple de la sine…

Matei e un tânăr ce lucrează în domeniul IT și e foarte pasionat de ceea ce face. Își face foarte bine meseria, toată lumea îl apreciază, așa că am putea spune că pe plan profesional e împlinit. Totuși, despărțirea de Corina, mai bine spus trădarea ei, a făcut ca ceva să se zdruncine în el, căci de atunci parcă nu-și găsește locul.

Nu se aștepta ca viața lui să se schimbe, credea că destinul său e alături de Corina, așa că imediat ce a rămas singur a încercat să-și găsească alinare în altă parte, în altceva. Internetul pare într-adevăr că-i umple o parte din viață, însă cu siguranță nu și din suflet. Caută să-și găsească un alt suflet pereche, dar nimic parcă nu se pliează cum trebuie. Relația online cu tipa din America îl liniștește, însă el are nevoie și de o prezență fizică, nu doar de mesaje scrise. Se-ndrăgoște în același timp și de doamna de la Institut, care pare să-i împărtășească sentimentele. Totuși, ea e căsătorită și nu se încumetă să renunțe la tot pentru Matei.

Să plece în America la iubita sa virtuală și să opteze pentru un job mai bun? Să stea și să lupte pentru iubirea Anei? Să caute o altă iubire? În brațele cui să se refugieze? Care-i chemarea lui? Cum ar putea auzi chemarea când înăuntrul lui e atâta zgomot? …

Florina Ilis are o scriitură ușoară, frazele curg lejer deși are un stil aparte de-a îmbina gândurile și dialogurile. A fost o lectură plăcută și relaxantă. E perfectă pentru o scurtă evadare din viața personală.

“De cât de puține lucruri are nevoie omul ca să fie fericit! Dar mai corect ar fi, de cât de puține lucruri are nevoie omul, atunci când nu are absolut nimic, să fie fericit!”

“Încetul cu încetul lumii reale i se substituie o altă lume, lumea virtuală, un univers de singurătăți care nu se întâlnesc cu adevărat niciodată și care, de fapt, nu comunică decât superficial și la suprafață.”

“Adevărata dragoste nu e dragostea care începe cu simțurile și cu trupul, ci dragostea care, mai întâi se înfiripă în minte și în suflet!”

“Nu atât faptul de a răspunde unei chemări e greu, nu te poți împotrivi unei chemări adevărate oricât de păcătos ai fi, vezi cazul vameșului și cămătarului Matei! Mai greu este să aștepți o viață întreagă după o chemare care nu mai vine, să stai și să pândești fiecare gest, fiecare cuvânt auzit, întrebându-te necontenit, oare nu e asta chemarea mea?! Și să nu primești nici un răspuns, oricâtă râvnă ai depune.”



Comenteaza

















Poll

Votati cartea lunii!