Paria

scrisa de Pascal Bruckner

Paria de Pascal Bruckner Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Paria 7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Trei
Autor (i): Pascal Bruckner
Traducator (i): Vasile Zincenco
Numar de pagini: 472 pagini
ISBN: 978-973-707-158-3
Anul aparitiei: 2007
Descriere: Un tanar functionar francez pleaca in misiune in India, locul in care „totul se naste purtand pecetea mortii". Curand devine deopotriva fascinat de aceasta tara si speriat de propria lui incapacitate de a o intelege. Intalneste o seama de personaje, care mai de care mai stranii si debusolante, in special un agronom american sclipitor, dar infiorator de cinic, care il va captiva cu proiectul sau monstruos. Cartea este o consemnare romanesca a calatoriilor lui Pascal Bruckner in India, o tara de care este indragostit si in care revine adesea, impresionat pe de o parte de maretia culturii ei, pe de alta parte de infioratoarea complexitate a saraciei pe care o expun strazile: copii infometati, cersetori insistenti, trupuri invadate de mizerie si boala.

Adevaratul subiect al cartii este de fapt India, „mother India", o Indie imaginara, deopotriva fantasmatica si reala, visata si detestata, o tara ce i-a sedus tot timpul pe europeni, in ciuda mizeriei si stranietatii ei.

„Simteam ca ma aflu in mijlocul unui popor de invatatori fara sa pot profita niciodata de invatamintele lor. Ma gandeam la toate Orienturile la care visasem, Orientul tigrilor parfumati, al paradisurilor opiului, al voluptatilor, Orientul misticilor, al revolutiilor si nu gaseam nici unul. Eram aici, cu memoria incarcata de relatari savante si tara imi scapa printre degete".


Carti similare cu Paria

Istoria romantata a unui safari

Istoria romantata a...

de Daniela Zeca-Buzura

mai mult
Un gest de iubire

Un gest de iubire

de James Meek

mai mult
Adulter

Adulter

de Paulo Coelho

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!