Jurnalul Aurorei Serafim

scrisa de Sidonia Dragusanu

Jurnalul Aurorei Serafim de Sidonia Dragusanu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
Editura: Hoffman
Autor (i): Sidonia Dragusanu
Anul aparitiei: 2018
Descriere: „Jurnalul Aurorei Serafim” este cel de-al treilea roman al Sidoniei Drăgușanu, publicat în 1957. Este călătoria solitară spre independență a unei femei scăpată dintr-o relație abuzivă cu un bărbat dominant. Aurora reușește să depășească traumele emoționale lucrând cu copiii într-o grădiniță și dăruindu-se lor. Deși se teme să iubească din nou, dragostea o surprinde și o vindecă.

Acțiunea se petrece în primii ani ai comunismului românesc și are personaje foarte bine conturate pentru sublinierea luptei dintre bine și rău: Aurora este bună, dreaptă și nefericită; Lavinia e o vampă în căutarea veșnică a bărbatului pe care să-l exploateze; inginerul Runcan este tatăl văduv care încearcă să-și crească gemenii năzdrăvani fără să le arate imensa iubire pe care le-o poartă; doctorul Horia iubește copiii și dreptatea; gestionarul Neacșu a fost un om bun, dar s-a pierdut cu firea pe parcurs. Povestea lor e scrisă în stilul inconfundabil al Sidoniei Drăgușanu în care marile frământări sufletești se ascund în spatele micilor înțepături ironice. Sidonia reușește să te țină în suspans până la final, făcând să pară că nici măcar Aurora nu va ști cu care dintre cei doi bărbați buni și frumoși va rămâne: doctorul sau inginerul.

Este singurul roman al Sidoniei Drăgușanu care a fost ecranizat. În 1987 regizorul Mihai Constantinescu a turnat personajele Sidoniei în jocul minunat al actorilor: Ioana Crăciunescu, Gheorghe Dinică, Emil Hossu, în filmul „Să-ți vorbesc despre mine”.


Carti similare cu Jurnalul Aurorei Serafim

Marea, marea

Marea, marea

de Iris Murdoch

mai mult
Contrabandistii

Contrabandistii

de W. Dennis

mai mult
Piramida

Piramida

de Ismail Kadare

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!