Pacientul englez

scrisa de Michael Ondaatje

Pacientul englez de Michael Ondaatje Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Pacientul englez 21 lei *
Pacientul englez 26.99 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Michael Ondaatje
Traducator (i): Monica Wolfe-Murray
Numar de pagini: 360 pagini
ISBN: 978-973-46-1930-6
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Pacientul englez a fost ecranizat cu acelasi titlu in 1996, in regia lui Anthony Minghella, cu Ralph Fiennes si Kristin Scott Thomas in rolurile principale.

Pacientul englez are drept personaje centrale patru oameni cu existente pustiite, impinsi de hazard sub acoperisul unei foste manastiri italiene, la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial. E Hana, o infirmiera amortita de spectacolul suferintei si mortii atator soldati ingrijiti; Caravaggio, un hot si spion mutilat, dependent de morfina; Kip, un genist sikh care-si pune zilnic viata in pericol dezamorsand bombe; si mai e misteriosul pacient cu trupul ars, de nerecunoscut, ingrijit de Hana, pe care lumea il ia drept englez si care incepe sa dezvaluie incet, incet o poveste de dragoste, cu aventuri in desert si razboi, ce ajunge sa-i bantuie si sa-i transforme pe ascultatorii sai. Pentru acest roman, autorului i s-a decernat prestigiosul Booker Prize si Governor General’s Award in Canada.

„Un roman ca un covor zburator, a carui magie face lumile apuse si timpurile uitate sa-si spuna povestea … o carte ca un vis, cum rar au mai aparut in ultimii ani. ” (Time)

„Pana indemanatica a lui Ondaatje tese ca intr-o panza istoriile unor oameni inlantuiti fara scapare in tot soiul de povesti de dragoste si razboi. Pacientul englez este o capodopera a fictiunii contemporane. ” (Don DeLillo)


Carti similare cu Pacientul englez

Dragostea în vremea holerei

Dragostea în vremea...

de Gabriel Garcia Marquez

mai mult
Lacomie

Lacomie

de Elfriede Jelinek

mai mult
Isabella orsini

Isabella orsini

de Francesco Domenico Guerrazzi

mai mult



Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Sorin 22
Recenzii: 0
Carti citite: 152

cristina.ionita
Recenzii: 0
Carti citite: 4

kidu24
Recenzii: 1
Carti citite: 96