Bucuria vietii

scrisa de Irving Stone

Bucuria vietii de Irving Stone Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Bucuria vietii 17.99 lei *
Bucuria vietii 18.36 lei *
Bucuria vietii 18.55 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Irving Stone
Traducator (i): Liana Dobrescu, Geo Dumitrescu
Numar de pagini: 480 pagini
ISBN: 978-973-46-1893-4
Anul aparitiei: 2011
Descriere: „Figura unui muncitor – nimic altceva decat cateva trasaturi de creion intr-un camp brazdat de plug -, tumultul marii, iata cateva subiecte serioase, atat de greu de pus pe panza, dar atat de frumoase, incat merita sa-ti petreci toata viata incercand sa scoti la iveala poezia ascunsa in ele.” (Vincent Van Gogh)

Romanul Bucuria vietii reia saisprezece ani din viata lui Vincent Van Gogh, de cand acesta era functionar la Galeriile Goupil din Londra, pana la sinuciderea sa, la 37 de ani. Urmarind peregrinarile personajului sau, Irving Stone surprinde deopotriva duritatea vietii minerilor din Borinage, entuziasmul si framantarile grupului de pictori post-impresionisti Gauguin, Toulouse-Lautrec, Cézanne, Seurat, Rousseau, tablouri provinciale din Olanda, Belgia si Franta. Povestea artistului olandez lipsit de noroc in dragoste, care-si cauta calea implinirii, ratacind ani buni inainte de a se dedica picturii, este in egala masura un pasionant roman al prieteniei, al renuntarii si al luptei cu sine.

„Oricine citeste Bucuria vietii va avea in fata nu numai un portret al unui pictor celebru facut de un scriitor atent, ci si detaliile marunte, fundalul unui destin pe care cei mai multi dintre noi abia daca il intrevad.” (Christian Science Monitor)

„Ca sa pui in cuvinte viata unui pictor genial, fie el si Van Gogh, iti trebuie profunzime, pricepere si cel putin la fel de mult geniu pe cat are subiectul fictiunii tale: romanul lui Irving Stone le are pe toate.” (Saturday Review of Literature)


Carti similare cu Bucuria vietii

1q84 (iii)

1q84 (iii)

de Haruki Murakami

mai mult
Jurnalul Aurorei Serafim

Jurnalul Aurorei Serafim

de Sidonia Dragusanu

mai mult
Nuvele regasite

Nuvele regasite

de William Faulkner

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!