Palatul Puricilor

scrisa de Elif Shafak

Palatul Puricilor de Elif Shafak Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Palatul Puricilor 35.96 lei *
Palatul Puricilor 37.95 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Elif Shafak
Traducator (i): Ada Tanasa
Numar de pagini: 408 pagini
ISBN: 978-973-46-4205-2
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Palatul Puricilor foloseste cu ingeniozitate structura narativa din O mie si una de nopti, ramificand naratiunea principala in nenumarate povesti, care mai de care mai amuzanta si mai uimitoare. Ceea ce leaga toate aceste intamplari este locul in care se petrec – Palatul Bomboana, o cladire de apartamente de pe strada Cabal, construita pe la jumatatea secolului XX de un cuplu de imigranti rusi. Altadata plin de farmec si cu personalitate, acum insa cazut in paragina, invadat de gunoaie si de paraziti de toate soiurile, Palatul Puricilor, asa cum a ajuns sa fie poreclit, este populat de personaje curioase, de la pitorestii coafori Celal si Cemal la obsedata de curatenie Tijen Igiena, familia Fiii-cei-iuti-din-fire, urmarita de blestemul nasurilor, sau frumoasa Amanta Trista. Palatul Puricilor este, de fapt, o metafora a Istanbulului, cu amestecul lui de vechi si nou, splendoare si mizerie si diversitatea lui culturala cuceritoare.

„Elif Shafak are talentul rar de a gasi scenele cele mai ascunse, mai tainice, ale Istanbulului, unde nenumarate ramasite ale culturii vechiului Imperiu Otoman rasar in arborele genealogic al oricarei familii turce.” (The New York Times Book Review)

„Palatul Puricilor este inceputul unei calatorii neobosite, uneori amuzante, alteori amestecand farsa cu pasiunea, in trecutul Turciei.” (The Independent)


Carti similare cu Palatul Puricilor

Trois

Trois

de Julian Barnes

mai mult
Padurea norvegiana

Padurea norvegiana

de Haruki Murakami

mai mult
Ruta subterană

Ruta subterană

de Colson Whitehead

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!