Durabila iubire

scrisa de Ian McEwan

Durabila iubire de Ian McEwan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Durabila iubire 21 lei *
Durabila iubire 25 lei *
Durabila iubire 25.95 lei *
Durabila iubire 26.06 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Ian McEwan
Traducator (i): Cornelia Bucur
Numar de pagini: 328 pagini
ISBN: 978-973-46-1884-2
Anul aparitiei: 2011
Descriere: Editia a IV-a

Multe dintre romanele lui Ian McEwan au stat la baza unor filme de succes, cele mai cunoscute fiind Mangiieri straine (1990), Gradina de ciment (1993), Durabila iubire (2004) si Ispasire (2007).

Durabila iubire este istoria unei obsesii erotico-religioase careia ii cade victima naratorul intregii povesti, Joe Rose. Un accident declansat de un balon purtat de vant il aduce pe acesta in fata lui Jed Parry, un necunoscut care pare sa faca o fixatie asupra lui si care, incetul cu incetul, ii invadeaza lui Joe intreaga existenta. Joe Rose este convins ca hartuitorul ii pune in pericol nu doar relatia stabila cu frumoasa Clarissa, ci si viata. Pe de alta parte, Clarissa se teme ca hartuitorul exista doar in mintea iubitului ei, Joe, care e de fapt veritabilul alienat mintal. Astfel povestea evolueaza la limita dintre normalitate si dezechilibru psihologic, strunita cu profesionalism de autor pana la deznodamantul logic si, totodata, socant.

„Durabila iubire este un roman despre reactia la violenta; el iti ofera posibilitatea alegerii si te indeamna la autoreflectie: analiza propriilor trairi, alegerea intre arta si viata, iminenta unui dezastru sunt locuri comune cu care McEwan stie sa se joace ca nimeni altul.“ Boston Globe

„Un roman remarcabil, original, bine scris, o proza de invidiat pentru orice scriitor.” (Washington Post)

„O proza impecabil scrisa — McEwan este cel mai lucid dintre scriitorii contemporani, nici un cuvant nu este in plus, nici o fraza nu se clatina.” (New York Review of Books)

„Povestea lui McEwan contine, ca de obicei, o capcana, o pastila otravita al carei efect rascoleste cele mai intime colturi ale psihicului, cele mai ascunse taine ale inimii.” (Miami Herald)


Carti similare cu Durabila iubire

Fulger in plina vara

Fulger in plina vara

de P. G. Wodehouse

mai mult
Sarbatoarea continua

Sarbatoarea continua

de Ernest Hemingway

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

andreeatoma
Recenzii: 56
Carti citite: 140