Sambata

scrisa de Ian McEwan

Sambata de Ian McEwan Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Sambata 17.35 lei *
Sambata 30.47 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Ian McEwan
Traducator (i): Dan Croitoru
Numar de pagini: 424 pagini
ISBN: 973-46-0187-3
Anul aparitiei: 2006
Descriere: In anul 2005, romanul Sambata a fost nominalizat la Booker Prize, iar in 2006 a castigat prestigiosul James Tait Black Memorial Prize.

Protagonistul sau, neurochirurgul Henry Perowne, observa in zorii unei zile de sambata un avion cu o aripa in flacari indreptandu-se spre aeroportul Heathrow. Cum in aceeasi zi urma sa aiba loc o demonstratie de protest impotriva razboiului din Irak, Perowne nu exclude posibilitatea unei deturnari a avionului de catre teroristi. Desi sursa pericolului se va dovedi a fi alta, aparitia lui vesteste un moment de cotitura in istorie si in viata protagonistului, pe care cititorul il urmareste mai ales prin intermediul monologului sau interior ce inregistreaza diferitele evenimente ale zilei: o operatie pe creier, un accident de masina, un joc de squash si o reuniune de familie in timpul careia atmosfera sumbra si nelinistea tot mai apasatoare ce se insinueaza peste lucruri si oameni fac loc unei violente explozive.


Carti similare cu Sambata

Parfum de femeie

Parfum de femeie

de Giovanni Arpino

mai mult
Catre un zeu necunoscut

Catre un zeu necunoscut

de John Steinbeck

mai mult
Berta Isla

Berta Isla

de Javier Marias

mai multRecenzii

Alina citeste Alina citeste pe 2016-02-15 23:32:04 Rating:

Henry Perowne este un neurochirurg fericit. Profesional, îi merge foarte bine. Este un medic respectat de colegi, căutat de pacienţi, dedicat, priceput, cu suflet. Personal, este un om împlinit. Are o relaţie minunată cu soţia lui, Rosalind, pe care o iubeşte şi o doreşte deopotrivă şi care îi răspunde sentimentelor cu aceeaşi intensitate. Are un băiat chitarist, care şi-a găsit drumul în...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!
Membrii care au citit cartea

Alina citeste
Recenzii: 10
Carti citite: 12

aniela
Recenzii: 20
Carti citite: 125