Ikigai: Secrete japoneze pentru o viata lunga si fericita

scrisa de Hector Garcia, Francesc Miralles

Ikigai: Secrete japoneze pentru o viata lunga si fericita de Hector Garcia, Francesc Miralles Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Ikigai: Secrete japoneze pentru o viata lunga si fericita 18.99 lei *
Ikigai: Secrete japoneze pentru o viata lunga si fericita 23.76 lei *
Ikigai: Secrete japoneze pentru o viata lunga si fericita 25.65 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Humanitas
Autor (i): Hector Garcia, Francesc Miralles
Numar de pagini: 170 pagini
ISBN: 978-973-50-5692-6
Anul aparitiei: 2017
Descriere: „Ikigai... Acest concept japonez, care s-ar traduce prin «fericirea de a fi mereu ocupat», pare sa explice extraordinara longevitate a japonezilor, mai ales din insula Okinawa. Acolo, numarul persoanelor centenare depaseste cu mult media mondiala.
Cultivarea prieteniilor, alimentatia moderata, odihna adecvata si miscarea usoara par sa faca parte din ecuatia sanatatii, insa in centru este acea joie de vivre, bucuria de a trai, care ii ajuta sa insumeze ani si sa sarbatoreasca in continuare fiecare rasarit de soare, ikigai-ul personal al fiecaruia.“ - HECTOR GARCIA (KIRAI) si FRANCESC MIRALLES

Cele 10 legi ale ikigai-ului:
1. Fii mereu activ, nu te pensiona niciodata.
2. Priveste lucrurile cu calm.
3. Nu manca pe saturate.
4. Inconjoara-te de prieteni buni.
5. Fii in forma pentru urmatoarea ta aniversare.
6. Zambeste.
7. Reconecteaza-te la natura.
8. Fii recunoscator.
9. Traieste clipa.
10. Urmeaza-ti ikigai-ul.

Fragment din volumul "Ikigai: Secrete japoneze pentru o viata lunga si fericita" de Hector Garcia, Francesc Miralles:

„10 legi ale ikigai-ului
Vom incheia aceasta calatorie cu zece legi extrase din inte-lepciunea batranilor din Ogimi:
1. Fii mereu activ, nu te pensiona niciodata. Cine abandoneaza lucrurile pe care le iubeste si pe care stie sa le faca pierde sensul vietii. De aceea, chiar si dupa incheierea vietii profesionale „oficiale", este important sa continuam sa facem lucruri valoroase, progresand, aducand frumusete sau utilitate celorlalti, ajutand si dand o forma micului nostru univers.
2. Priveste lucrurile cu calm. Graba este invers proportionala cu calitatea vietii. Cum spune un vechi proverb: „Mergand incet se ajunge departe". Cand lasam urgentele in urma, timpul si viata noastra capata o noua semnificatie.
3. Nu manca pe saturate. Si in alimentatia pentru o viata indelungata „mai putin inseamna mai mult". Conform legii celor 80%, pentru a ne pastra sanatatea mult timp, in loc sa ne imbuibam trebuie sa mancam ceva mai putin decat simtim nevoia.
4. Inconjoara-te de prieteni buni. Sunt cel mai bun elixir pentru a risipi grijile printr-o conversatie placuta, pentru a povesti sau asculta intamplari care fac mai usoara existenta, pentru a le cere un sfat, a ne distra impreuna, pentru a impartasi, visa... in definitiv, pentru a trai.
5. Fii in forma pentru urmatoarea ta aniversare. Apa este in miscare, curge proaspata si nu stagneaza. In acelasi fel, vehiculul vietii tale are nevoie de intretinere zilnica ca sa te tina multi ani. In plus, miscarea declanseaza secretia de hormoni ai fericirii.
6. Zambeste. O atitudine placuta atrage prieteni si ne relaxeaza.. Este bine sa ne dam seama de lucrurile care merg prost, dar nu trebuie sa uitam de privilegiul de a ne afla aici si acum in aceasta lume plina de posibilitati.
7. Reconecteaza-te la natura. Chiar daca majoritatea oamenilor traiesc in orase, suntem creati ca sa ne contopim cu natura. Avem nevoie sa ne intoarcem periodic la ea ca sa ne incarcam bateriile.
8. Fii recunoscator. Stramosilor tai, naturii care iti ofera aer si hrana, partenerilor de viata, tuturor lucrurilor care iti lumineaza viata cotidiana si te fac sa te simti fericit pentru ca traiesti. Dedica-ti un moment pe zi ca sa multumesti si iti vei amplifica tezaurul fericirii.”


Carti similare cu Ikigai: Secrete japoneze pentru o viata lunga si fericita

Psihoterapie & consiliere gestalt

Psihoterapie &...

de Phil Joyce, Charlotte Sills

mai mult
Amintiri despre viitor

Amintiri despre viitor

de Erich von Daniken

mai mult
Einstein pentru debusolati

Einstein pentru...

de Allan Percy

mai multScrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
Taguri


Poll

Votati cartea lunii!