Fetita care se juca de-a Dumnezeu

scrisa de Dan Lungu

Fetita care se juca de-a Dumnezeu de Dan Lungu Propune aceasta cartePentru a propune cartea trebuie sa te autentifici. Acum citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Vreau sa citesc aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici. Am citit aceasta cartePentru a salva cartea trebuie sa te autentifici.
CUMPARA CARTEA Pret Magazin
Fetita care se juca de-a Dumnezeu 40.46 lei *
Fetita care se juca de-a Dumnezeu 42.7 lei *

* Preturile pot fi diferite pe siteurile partenere in functie de promotiile lor curente.

Editura: Polirom
Autor (i): Dan Lungu
Numar de pagini: 360 pagini
ISBN: 978-973-46-4542-8
Anul aparitiei: 2014
Descriere: Un roman surprinzator, emotionant si plin de umor care exploreaza, prin ochii inocenti ai Raditei si cei ai mamei sale, un fenomen ce a marcat profund Romania postcomunista: emigratia temporara. Pentru a-si scoate familia din impas financiar, Letitia hotaraste sa plece la munca in strainatate pentru citeva luni. Prin intermediul unei cunostinte ajunge la Roma, in Italia, unde face menaj si ingrijeste de batrina familiei Bosse, Nona. Intimplator, intilneste o fosta colega de liceu, Laura, o veterana a locurilor de munca precare, fire puternica, spontana si onesta, care ii deapana povestea ei de emigranta. Acasa, au ramas cele doua fetite: Radita – sensibila, introvertita – in grija bunicilor si Malina in cea a sotului Letitiei, Vali. Aflata la inceput de scoala si puternic atasata de mama sa, Radita sufera in urma despartirii asa cum numai copiii pot sa o faca, cu tot corpul si toata imaginatia. Cele citeva luni preconizate se tot lungesc, planurile de viitor sufera mereu schimbari, iar efectele secundare ale plecarii se dovedesc imprevizibile. Ne aflam in fata unui roman tulburator, in care sint imbinate subtil o varietate de teme: copilaria, inocenta, instrainarea, confruntarea mentalitatilor, relatiile de cuplu sau reconfigurarea identitatii. Totul intr-o constructie plina de tensiune si cu un limbaj proaspat, efervescent.


Carti similare cu Fetita care se juca de-a Dumnezeu

Labirint obligatoriu

Labirint obligatoriu

de Lucia Verona

mai mult
Cafeneaua pas-parol

Cafeneaua pas-parol

de Matei Visniec

mai mult



Recenzii

cornelia.popa cornelia.popa pe 2017-03-31 07:16:26 Rating:

O poveste ce redă realitatea atât, dar atââât de bine! Chiar dacă am avut noroc și nu mi-a plecat nici un părinte în străinătate, am avut rude… așa că situația mi-e destul de cunoscută! Și nu neapărat povestea cu plecatul în altă țară ci și comportamentele din familie, replicile… parcă cineva a stat pe lângă mine câțiva ani, pitit în vreun colț, și acum a publicat toate notițele.
...

Citeste mai mult

Scrie recenzie

Convinge-ti prietenii ca aceasta carte merita citita. Logheaza-te pentru a scrie o recenzie.

Comenteaza
















Taguri


Poll

Votati cartea lunii!




Membrii care au citit cartea

Ale.
Recenzii: 0
Carti citite: 115